5 cadouri pentru el


Bineînţeles că şi el îşi doreşte să primească un cadou frumos de sărbători. Toată lumea ştie că pentru bărbaţi e mai uşor la cumpărarea unor dispozitive tech, dar să fie oare chiar aşa de simplu? Haideţi să vedem ce cadou putem să îi facem în funcţie de buget.

1. Mănuşi pentru touchscreen

Pentru că vine iarna şi nimănui nu îi place să îi îngheţe mâinile, o pereche de mănuşi care funcţionează pe ecranul capacitiv sunt binevenite. El va avea o scuză mai puţin pentru care nu a răspuns mesajelor tale. Pentru o pereche de mănuşi tactile nu e nevoie să scoţi din buzunar mai mult de 50 lei, preţul depinde foarte mult de calitatea acestora.

2. Hard Disk portabil

În ziua de azi pachetele de date sunt din ce în ce mai mari, filme full HD, Blu-Ray şi mai nou 4K. Memoriile USB de 64GB ajung undeva la 150lei sau chiar mai scumpe, aşa că de ce nu un Hard Disk extern. În momentul de faţă un hard disk extern Seagate Slim Portable de 500GB cu dimensiuni mici şi interfaţa USB 3.0 ajunge la 240 lei. Se conectează la fel de uşor ca şi o memorie USB, are dimensiuni ceva mai mari dar şi capacitate pe măsură.

3. Smart Watch

Pe piaţă nu exista foarte multe opţiuni. Principalii producători sunt Samsung, Sony, LG şi Motorola, aceiaşi producători pe care îi cunoaştem de foarte mult. Dacă nu a mai avut până acum un astfel de produs, poate începe cu un Sony SmartWatch 2 pentru a testa conceptul de ceas inteligent. Preţul pentru acest gadget începe undeva la 500 lei.

4. GoPro Hero

GoPro Hero este o cameră video special concepută pentru înregistrări în condiţii extreme. O cameră foarte mică şi compactă cu un obiectiv foarte larg şi care are o mulţime de accesorii de montare. Poate fi folosită pentru a filma o gamă foarte largă de activităţi, iar telecomanda din dotare te ajuta când doreşti să o comanzi de la distanţă. Preţul pentru HERO3+ Black Edition este de 1800 lei.

5. Dronă

Dacă moşul se simte foarte generos anul acesta, o dronă este alegerea perfectă. DJI Phantom 2 este o dronă uşor de pilotat datorită stabilizatorului instalat, compensează automat curenţii de aer, având şi GPS integrat. Telecomanda asigura o rază de acţiune de 1 km, iar bateria de 5200 mAh asigură o autonomie de până la 25 minute. Funcţia de întoarcere automată la locul plecării cu siguranţă ajuta. Preţul unei astfel de jucării este de 2500 lei.

 


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.