5 telefoane pe care le poţi cumpăra într-un buget de 1000 lei


Poate vrei să faci un upgrade la un telefon mai bun, dar nu îţi permiţi să dai 3000 lei pe un telefon din gamă de top. Asta nu înseamnă că nu poţi avea un telefon decent cu un buget mult mai mic. De aceea propun aceste 5 telefoane pe care le poţi cumpăra într-un buget de 1000 lei. Vei avea un telefon nou în buzunar şi îţi mai rămân şi ceva bani pentru vacanţă.

Motorola Moto E

1. Motorola Moto E este un telefon pe care îl poţi achiziţiona cu 700 lei. Atuurile acestuia sunt design-ul şi preţul foarte mic. De asemenea este cel mai ieftin telefon care vine cu Android 5.0 pre instalat. Are un ecran de 4.5 inch, un procesor quad-core de 1.2 GHz, 1 GB RAM şi 8 GB de memorie internă. Din fericire are un slot de card care poate extinde memoria internă cu încă 32 GB. Un dezavantaj îl prezintă ecranul, care nu este cel mai strălucit.

HTC Desire 510

2. Telefon mobil HTC Desire 510 îl poţi cumpăra cam la acelaşi preţ de 700 lei. Avantajul principal este că te poţi bucura de viteză 4G. Sistemul de operare care se mişca bine, împreună cu internetul 4G fac telefonul ideal pentru persoanele care sunt tot timpul conectate. În spatele ecranului de 4.7 inch se ascunde un procesor quad-core de 1.2 GHz, 1 GB RAM şi 8 GB de memorie internă, care poate fi extinsă până la 128 GB. Ecranul slab este şi în acest caz problema majoră.

Microsoft Lumia 640

3. Microsoft Lumia 640 are un preţ puţin mai ridicat la cei 750 lei. În acest caz vorbim de un ecran de calitate şi durata de viaţă a bateriei impresionantă. Cu Lumia 640 te alegi cu sistemul de operare Windows Phone 8.1, un procesor quad-core 1.2 GHz, 1 GB RAM şi 8 GB de memorie internă. Da, este loc şi pentru un card microSD până la 128 GB. Dar dacă pui un accent mare pe design, probabil nu este telefonul pentru tine.

Sony Xperia M2 Aqua

4. Sony Xperia M2 Aqua se găseşte la un preţ de 954 lei. După denumire cred că îţi dai seama că acest telefon are protecţie împotriva pătrunderii apei şi a prafului. Gradul de protecţie IP68 oferă protecţie împotriva prafului şi poate rezista sub apă aproximativ 30 minute la o adâncime de maxim 1.5 metrii. Tot un procesor quad-core de 1.2 GHz, asistat de 1 GB de RAM, propulsează acest telefon. Memoria internă de 8 GB poate fi extinsă până la 32 GB cu ajutorul unui cârd. În schimb ecranul de 4.8 inch nu este cel mai grozav. Este un telefon dedicat persoanelor active.

nokia lumia 735

5. Nokia Lumia 735 este exact la limita bugetului cu preţul de 1019 lei. La acest telefon plăteşti pentru ecranul HD de 4.7 inch şi pentru o cameră frontală de 5MP. Cu aceste caracteristici, clar este dedicat persoanelor amatoare de selfie-uri. Se pare că procesorul quad-core de 1.2 GHz, 1 GB RAM şi memoria internă de 8 GB este combinaţia standard pentru acest buget. Ca şi la toate telefoanele din gama Lumia, te vei alege cu sistemul de operare Windows Phone.

Sper că aceste recomandări îţi vor uşura alegerea următorului dispozitiv inteligent!


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.