A apărut drona care filmează 4K


DJI Phantom 3

A apărut DJI Phantom 3 Professional, drona capabilă să filmeze 4K. Trebuie să fi pasionat de 2 lucruri ca să adori acest produs, să îţi placă să pilotezi drone şi să îţi placă să editezi filme.

Ultima versiune DJI Phantom este echipată cu o cameră 4K montată pe un stabilizator (gimbal) triaxial care va menţine imaginea la stabilitate maximă. În modul 4K, camera integrată poate filma cu 24 sau 30 de cadre pe secundă, iar la rezoluţie 1080p poate filma cu 24, 30 sau 60 fps.

Dacă nu îţi permiţi varianta performanţă, poţi opta pentru DJI Phantom 3 Advanced care are aceleaşi capabilităţi ca şi drona, dar camera montată poate filma la rezoluţie 1080p cu 24, 30 sau 60 de cadre pe secundă.

Cum suntem obişnuiţi deja de la DJI Phantom, specificaţiile sunt de top. Viteză maximă pe care o poate atinge este de 56 km/h, iar aceasta bestie poate fi folosită şi în casă dacă ai curaj. Senzorii cu ultrasunete şi camerele adiţionale montate pot determina peste ce zboară şi la ce distanţă, asta înseamnă că nu ai nevoie de modulul GPS. Bateria de 4480 mAh permite un zbor de aproximativ 23 min.

Îţi poţi monta telefonul sau tableta pe suportul special al telecomenzii pentru a vedea în timp real imaginile înregistrate de dronă. Senzorul folosit pentru cameră este Sony 1/2.3-inch, acesta poate face poze la o rezoluţie de 12 MP.

Per total este o jucărie foarte faină, dar are şi un preţ pe măsură de 1300 dolari. Mă aştept să avem un preţ pentru piaţa din România în scurt timp şi nu cred că va fi mai ieftină de 6000 lei. Preţul este comparativ cu cel al uni DSLR decent, iar pe lângă aparat te alegi şi cu o dronă.


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.