Amazon ne exemplifică serviciul de livrare cu drona


drona Amazon Prime Air

A-nceput de ieri să cadă câte-un colet, acum a stat! Aşa îmi imaginez un banner de la Amazon pentru noul serviciu de livrare cu drona. Într-un videoclip prezentat de nimeni altul decât Jeremy Clarkson, Amazon ne exemplifică serviciul de livrare cu drona. Deşii încă se bazează pe serviciul de livrare clasic cu maşina, Amazon cochetează cu un sistem nou de livrare cu drona. În unele locaţii oferă timpi de livrare mai mici de jumate de oră.

Deşii conceptul din spatele Amazon Prime Air a fost prezentat acum câţiva ani, acesta a fost în stadiul de dezvoltare până acum. Şi din câte îmi dau seama, Amazon mai are câteva părţi pe care să le pună la punct până când serviciul va fi suficient de fiabil pentru toată lumea. Spre exemplu nu au găsit încă o soluţie pentru a livra persoanelor care locuiesc în apartamente. Sau faptul că va trebui să te afli la o distanţă de maxim 16 km faţă de un depozit Amazon Prime pentru a beneficia de un timp de livrare mai mic de jumate de oră.

Dar în acelaşi timp are şi câteva atuuri. Drona Amazon Prime Air va fi capabilă să depisteze obstacolele, deci nu trebuie să îţi faci griji că va ateriza peste leagănul de copii din curte. Inteligenţa acesteia nu se opreşte aici. Vei primi informaţii în timp real despre locul în care se afla coletul şi cel mai important vei primi o notificare înainte de aterizarea coletului. Amazon a făcut de asemenea eforturi pentru a realiza o dronă cât se poate de silenţioasă. Doar nu am vrea să deranjeze vecinii livrarea pachetului nostru.

Ca şi specificaţii tehnice aceasta drona se lauda cu o masă de 121 kg, dar nu va putea duce o încărcătură mai mare de 11 kg. Nu am găsit nimic legat de volumul maxim, dar din câte am văzut este destul de mic. Deci nu îţi vei putea comanda nici măcar un aspirator. Drona se va folosi de spaţiul aerian de joasă altitudine, până în 120 metrii.

Amazon încă nu a dezvăluit nimic legat de preţul pe care îl va cere pentru o asemenea livrare, dar momentan nu cred că va fi foarte ieftin. Pe lângă detaliile acestea tehnice şi logistice, Amazon mai trebuie să obţină autorizaţiile necesare pentru lansarea dronelor în spaţiul aerian. Mai sunt multe de lămurit până vom vedea un sistem bine pus la punct de livrare cu drone. Cu toate acestea mi se pare foarte interesantă direcţia pe care o abordează Amazon.

Amazon ne exemplifică serviciul de livrare cu drona

Sursa [ExtremeTech]


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.