Asus întinde limitele cu ZenFone 3


asus zenfone 3

ZenFone 3 e un nume destul de inspirat deoarece vorbim de 3 telefoane care au fost lansate de Asus. Este vorba de ZenFone 3, ZenFone 3 Deluxe si ZenFone 3 Ultra. Mare parte din producătorii de telefoane optează să lanseze câte două telefoane în cel mai bun caz, dar Asus nuu.. el lansează trei modele. Aşa cum era de aşteptat e o variantă high end, una cu un ecran mare şi fratele mai mic cu un preţ accesibil. să le luăm la rând şi să vedem despre ce e vorba.

ZenFone 3 nu este cel mai înzestrat dar nici nu este de lepădat. Face partea din gamă de mijloc pentru că este înzestrat cu procesorul Snapdragon 625 de la Qualcomm. Un procesor care are totuşi opt nuclee şi se bazează pe arhitectura de 14nm. Şi datorită consumului redus al cestui procesor, bateria de 3000 mAh ar trebui să reziste ceva vreme. Procesorul este asistat de 3GB de memorie RAM, iar spaţiul de 32GB este suficient de mare pentru un telefon. Desigur poţi să adaugi şi mai multă memorie prin slotul de card micro-SD din dotare. Dacă totuşi nu ai nevoie de un card, poţi să introduci un al doilea SIM în acelas slot. Ca şi alte caracteristici ar mai fi o cameră principală de 16MP, un ecran de 5.5 inch full HD, un port USB de tip C, un senzor de amprentă, bliţ cu două leduri şi o cameră frontală de 8MP. Primeşti toate aceste caracteristici pachet la un preţ decent de 249$.

Modele ASUS ZenFone 3

ZenFone 3 Deluxe are acelas design ca şi ZenFone 3 doar că are carcasa complet metalică. Ecranul este ceva mai mare la cei 5.7 inch, dar ceea ce este în spatele ecranului diferă foarte mult. ZenFone 3 Deluxe ascunde un procesor Snapdragon 820 şi 6GB de memorie RAM. Deci nu doi, nu trei, nu patru, şi 6GB de memorie RAM. Deja mă simt ruşinat cu aia 2GB pe care îi am în buzunar. În plus te vei bucura de 64GB de memorie internă, pe care bineînţeles o poţi extinde cu un card micro-SD. Pozele vor fi mult mai clare cu cei 23MP oferiţi de camera principală, iar cu videoclipurile 4K vei da pe toată lumea pe spate. Preţul acesta configuraţie de ultimă oră este de 499$.

Ultimul, dar şi nu cel din urmă, ZenFone 3 Ultra este un mastodont de 6.8 inch. Acest phablet cum se zice mai nou, asigurat că îţi va rupe buzunarele de la blugi. Dar mai e ceva inedit la acest telefon. Este vorba de ieşirea audio cu sunet stereo DTS Headphone:X 7.1. Care după o mică cercetare am aflat că e un sunet oarecum binaural, pe scurt ar trebui să auzi de unde provine un sunet într-un spaţiu tridimensional. Această tehnologie audio se foloseşte mai mult în jocuri dar se pare că mai nou şi la telefoane. Telefon mai mare, egal baterie mai mare. Iar cei de la Asus au integrat o baterie de 4600 mAh. Partea bună este că poţi reîncărca şi alte telefoane de la acesta baterie. Foloseşte un procesor ceva mai slăbuţ (Snapdragon 652) şi are doar 4GB de memorie RAM. În rest avem acelas USB de tip C, acelaşi camere de pe ZenFone 3 Deluxe şi acelas senzor de amprenta. Iar preţul aproape că nici nu se simte că este mai mic la cei 479$.

În concluzie dacă ar fi să ne luăm strict după ce se găseşte sub capotă, ZenFone 3 Deluxe bate tot. Dar în acelas timp dacă te gândeşti la preţ ZenFone 3 este alegerea clar. În schimb dacă vrei un telefon cu ecran mare o să te îndrepţi spre ZenFone 3 Ultra. Oricum Asus se repune pe harta cu ZenFone 3.


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.