Au apărut gropile inteligente


groapa inteligenta

Cred că este o problemă comună în toate oraşele mari, şi anume gropile. Încerci să le eviţi pe cât posibil, dar tot nimereşti cel puţin câteva în cursul zilei. Acum se pare că firma P4 Ogilvy & Mather a găsit o soluţie pentru această problemă, aceştia au creat gropile inteligente care vor trimite un Tweet către autorităţile responsabile.

Nu credeam că o să văd un asemenea dispozitiv în viaţa mea, dar se pare că cineva s-a gândit la necesitatea acestuia. Adevărul este că nimeni nu sta să trimită un mesaj către autorităţi de fiecare dată când nimereşte peste o groapă.

The Tweeting Pothole se numeşte acest dispozitiv asemănător cu un puc de hockey. Dispozitivul vine montat în groapă, iar de fiecare dată când roata unei maşini va trece peste el, va fi trimis un mesaj Tweet către autoritatea naţională de drumuri şi poduri. Sau cel puţin aşa ar trebui să se întâmple, bineînţeles la noi autoritatea naţională nu are cont de Twitter şi nici primăriile nu prea au.

Ideea din spate este de a sesiza autorităţile de această problemă, suficiente dispozitive montate prin tot oraşul ar putea aduna sute, chiar mii de mesaje. Aceste mii de mesaje ar trebui să fie răspunse, lumea vă vorbii despre acestea pe reţelele sociale. Un astfel de val media ar putea avea suficientă influenta încât să se rezolve o parte din problemele existente.

Ideea nu este rea, totuşi mi-ar plăcea să văd cum se descurcă un astfel de sistem pe străzile din România.


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.