Bateria externă Kraftwerk


Kraftwerk este prima baterie care îşi generează propria energie. Aceasta utilizează gaz de bricheta pentru a produce energie electrică.

Bateria externă Kraftwerk este mică şi uşoară astfel că o poţi purta tot timpul cu tine. Partea cea mai avantajoasă este ca o poţi reîncărca în trei secunde. Iar cu o singură încărcare, poţi să îţi reîncarci iPhone-ul de 11 ori. Mini generatorul Kraftwerk asigura o putere constantă de 2 W la ieşire şi o putere de vârf de 10 W cu o tensiune de 5V. Ceea ce înseamnă că va genera 2A la ieşire doar din când în când, deoarece nu poate menţine puterea de vârf tot timpul.

Poate te întrebi cât gaz consuma, în Kraftwerk intro 40g de gaz, iar cu această cantitate poţi reîncărca un iPhone de 11 ori. Din păcate bateria externă Kraftwerk are un singur port USB, aşadar îţi poţi încărca gadgeturile doar pe rând. Dacă îţi faci griji pentru siguranţă, trebuie să ştii că acest produs este aprobat de FDA şi poţi să o iei cu tine chiar şi în călătoriile cu avionul.

În momentul de faţă Kraftwerk este încă în campania Kickstarter şi strânge fonduri pentru finanţarea producţiei. Data de livrarea a produsului va fi undeva în luna Decembrie 2015.

 


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.