Becurile inteligente de la LIFX


Dacă te-ai plictisit de becurile vechi şi vrei să încerci ceva nou şi economic poţi să arunci o privire către LIFX. Multă lume a început să realizeze că becurile cu leduri deşii au un preţ iniţial mai ridicat, asigura o economie pe o durată mult mai lungă faţă de becurile obişnuite.

Lumina poate afecta foarte mult felul în care ne trezim sau starea de spirit pe care o avem. Astfel LIFX a venit cu o serie de becuri care să îmbunătăţească lumina ambientala din jurul nostru. Becurile inteligente de la LIFX se conectează la WiFi, au un spectru larg de culori, au un consum redus de energie şi pot fi controlate de pe un smartphone. Când am spus spectru larg de culori m-am referit la 16 milioane de culori, este destul de dificil să nu găseşti o culoare care să îţi placă din 16 milioane.

Pe lângă controlul manual al iluminatului poţi folosi şi controlul automat. Spre exemplu, dimineaţa poţi controla intensitatea luminoasă astfel încât trezirea să fie cât mai uşoară. Aceste becuri nu necesită alte modificări ale instalaţiei electrice, se înlocuieşte ca orice alt bec. Numărul de ore de funcţionare ajunge undeva la 40000 de ore de funcţionare, ceea ce înseamnă aproximativ 23 de ani la o utilizare zilnică de 5 ore. Acestea consuma 17W atunci când sunt la luminozitate maximă, adică 1000 lumeni.

Cea mai bună parte este că transportul este gratis oriunde în lume. La preţul de 79 de dolari bucată, nu este cel mai ieftin bec, dar pe de altă parte nici nu este o achiziţie pe care o faci zilnic. Acestea pot fi achiziţionate direct de la producător de pe lifx.co.


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.