Beelink Intel mini PC


Spaţiul ocupat de unitatea de sub birou se poate elibera destul de curând. PC-urile vor deveni foarte mici, iar acest lucru se datorează tehnologiilor moderne care au permis dezvoltarea unor procesoare puternice cu dimensiuni mai mici.

Beelink este o firmă despre care probabil nu ai auzit foarte multe, aceştia sunt deja producători de mini PC-uri cu sistem de operare Android. Dar Beelink nu se mulţumeşte cu atât şi doreşte să îşi extindă gama de produse cu mini PC-uri cu procesoare Intel. Mai exact, trei produse urmează să se lanseze.

Beelink Pocket P2 este cel mai mic din toată gama, acesta nu depăşeşte cu mult mărimea unei memorii USB. Dar să nu judecăm după aparenta, deoarece vine cu un procesor quadcore Atom Z3735F de 1.33 MHz, 2GB memorie RAM, spaţiu de stocare de 32GB. Datorită dimensiunilor foarte mici intrările şi ieşirile dispozitivului au avut de suferit, având doar un singur port USB 3.0 şi o ieşire HDMI. Pocket P2 are colectivitate WiFi 2.4GHz şi Bluetooth 4.0.

Pocket P1 este fratele mai mare a lui P2 cu dimensiuni ceva mai generoase. Ca şi specificaţii nu diferă faţă de P2 cu excepţia modulului de WiFi care este pe două canale. Desigur, dimensiunile generoase vor permite mai multe porturi de intrare şi ieşire.

Ultimul dar nu şi cel din urmă Beelink Intel mini PC va oferi o soluţie mai completă, deoarece va exista un spaţiu în care se poate introduce un HDD de 2.5 inch. Din acest motiv memoria internă a fost redusă la jumate, doar 16GB. Procesorul folosit este acelaşi Atom Z3735F, iar pe partea din spate sunt disponibile patru porturi USB, o interfaţă HDMI, un port Ethernet şi o ieşire audio. În cazul în care se doreşte neapărat extinderea memoriei se poate introduce un card SD pe lateral.

Se pare că va trebui doar să aşteptăm puţin până trece Anul Nou Chinezesc. Să îi lăsăm pe chinezi să se odihnească puţin, pentru a putea produce cât mai multe mini PC-uri.


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.