Belkin măreşte gama WeMo


Belkin îşi măreşte gamă de senzori pentru case inteligente. Gama WeMo a fost concepută în ideea de a uşura viaţa utilizatorului prin controlul unor funcţii din interiorul locuinţei.

Senzorul de apa poate fi ataşat la orice ţeavă din interiorul locuinţei şi monitorizează presiunea apei, vibraţii ce apar pe instalaţie, iar aceste date pot fi citite prin intermediul unei aplicaţii pe telefon. Senzorul mai monitorizează când este folosită apă, pe ce perioadă de timp şi calculează costul consumului de apă. Prin montarea unui astfel de sensor la fiecare robinet din casă, poţi monitoriza consumul general de apă şi chiar preveni unele daune din cauza ţevilor sparte prin oprirea automată a apei.

Senzorii pentru uşi şi ferestre te ajută să nu mai uiţi ferestrele sau uşile deschise. Poţi vedea exact ce uşa sau fereastra este deschisă, dar nu asta e partea cea mai interesantă. Partea cea mai interesantă este că poţi folosi aceşti senzori împreună cu alte produse WeMo, spre exemplu poţi seta să se aprindă lumina automat la deschiderea unei uşi.

Senzorul pentru chei generează alerte atunci când utilizatorul a plecat sau a ajuns acasă. Acest senzor poate fi folosit pentru monitorizarea copiilor sau chiar a animalelor de companie. Asemenea senzorului pentru uşi, senzorul pentru chei poate genera o serie de evenimente generate de alte produse WeMo.

Senzorul de alarmă ‘ascultă’ ce se întâmplă în interiorul locuinţei şi generează o alarmă când simte fum, monoxid de carbon sau gălăgie. Alarma apare pe telefon, astfel încât să poţi lua măsurile necesare.

Senzorul de mişcare detectează urmele de căldură prin infraroşu, iar faptul că foloseşte baterii şi nu necesită conectarea la o priză oferă foarte multă mobilitate. Are o rază de acţiune de 9 metrii la un unghi de 90 de grade.

Bineînţeles toţi aceşti senzori au nevoie de o punte centrală pentru a comunica între ei şi a trimite informaţiile mai departe spre utilizator. Wi-Fi-to-ZigBee face posibilă recepţionarea datelor de la senzori şi transmiterea către router-ul din casă.


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.