Braţul robotizat Makerarm face cam orice


bratul robotizat makerarm

În 2016 ne aşteaptă foarte multe gadgeturi interesante, printre care se numără şi Makerarm. Bun, numele poate da puţin de bănuit despre ce este vorba. Makerarm sau arm that makes stuff sau mâna care face chestii, poţi să îi spui cum vrei. Cert este că nu m-ar deranja să am o asemenea ustensila la dispoziţie.

Makerarm este un braţ robotizat care poate fi programat să facă cam orice îţi trece prin cap. Trebuie doar să ai terminaţia care trebuie. Uneltele pe care le are acest braţ robotizat îi permit să taie, să deseneze, să sculpteze, să frezeze sau să printeze aproximativ orice doreşti şi lista poate continua. Lucrezi la un proiect şi ai nevoie de o piesă cu anumite caracteristici? Braţul robotizat Makerarm te poate ajuta să realizezi ceea piesa.

Spre exemplu dacă ai de realizat o piesă 3D ai două obţinui, printarea clasică strat peste strat sau stereolitografia. Makerarm le poate face pe ambele cu ajutorul capetelor ce se pot schimba. De aceea este un produs atât de deosebit, pentru că se poate utiliza pentru o multitudine de aplicaţii.

Şi dacă te pricepi puţin la inginerie şi design, îţi poţi crea propriile capete care să fie specifice pentru o anumită aplicaţie. WiFi-ul integrat permite programarea braţului de la distanţă sau chiar programarea mai multor braţe pentru a colabora în realizarea unui obiect / produs / sculptură / picură final/ă.

Campania Kickstarter se descurca binişor având în vedere că a strâns aproximativ o treime din suma totală şi mai sunt 29 de zile disponibile. Preţul începe de la 1400 de dolari, în caz că te întrebai. Ceea ce nu mi se pare chiar o avere având în vedere toate lucrurile pe care le poate realiza. Sau cel puţin aşa prezintă videoclipul următor.


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.