Camera wireless Podo


Camera Podo

Îţi plac selfie-urile reuşite, dar nu eşti fanul betelor telescopice? Atunci trebuie să ştii că există o soluţie pentru această problemă şi vine sub forma unei camere wireless numită Podo.

Podo este o cameră pe care o poţi controla de pe telefon prin intermediul Bluetooth-ului şi pe care o poţi lipi de diferite obiecte. În mare o poţi lipi aproximativ pe orice suprafaţă dreaptă pe care o poţi găsi, spre exemplu pe perete, pe mobilă, pe o balustradă sau chiar pe tavan. Modul de utilizare este foarte simplu, o lipeşti, vizualizezi imaginea pe ecranul telefonului şi faci poză. Pozele şi videoclipurile vor fi transferate direct în memoria telefonului.

Ca şi specificaţii tehnice, camera Podo integrează un senzor de imagine de 8 MP şi poate filma la o rezoluţie de 720p cu 30 de cadre pe secundă. Prin intermediul aplicaţiei Podo, camera poate fi utilizată cu orice smartphone Android sau iOS. Mai integrează un bliţ, o memorie internă de 4Gb şi o baterie de 600 mAh care poate rezista până la două ore de filmare. Accelerometrul din dotare va roti imaginea astfel încât poza va fi tot timpul în poziţia corectă.

Din punctul de vedere al design-ului, arată ca un pătrat rotunjit. Dimensiunile sunt de 50 x 50 x 25 mm, ceea ce înseamnă că are o portabilitate foarte bună. Camera wireless Podo vine în două culori, roşu şi albastru. Nu îţi face griji din cauza lipiciului, trebuie doar să îl cureţi cu apă şi platforma va deveni din nou lipicioasă.

Camera wireless Podo a fost lansată în cadrul campaniei Kickstarter şi a atins cu succes pragul ales de 50000 de dolari. Asta înseamnă că vor începe să fie expediate începând cu August 2015. Poţi să pui un preţ pe un selfie? Da se pare că da, deoarece preţul de lansare pentru Podo va fi de 99 de dolari.

Camera Podo Camera Podo Camera Podo Camera Podo


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.