Carcasa Prynt


Carcasa Prynt îţi va transforma telefonul într-un aparat polaroid instant. Fotografiezi iar pozele preferate le poţi printa instant cu ajutorul imprimantei integrate.

Această carcasă este efectiv o imprimantă portabilă care îţi va permite să imortalizezi momentele memorabile oriunde ai fi. Fiecare poză pe care o printezi va avea povestea ei. Aplicaţia va înregistra câteva secunde în momentul în care faci poză, astfel încât atunci când scanezi poza vei vedea şi acest video în realitate augmentată, adică vei vedea poza că se mişca pe ecranul telefonului. Pentru ca povestea să prindă viaţă poţi scana chiar şi pozele prietenilor.

În interiorul aplicaţiei vei putea aplica o serie de filtre şi rame foto pentru a personaliza cât mai mult fotografia. În cazul în care ai filmat un moment important, poţi alege şi printa cadrul care ţi-a plăcut cel mai mult. Interiorul aparatului permite un stoc de hârtie foto pentru 10 fotografii, iar printarea unei poze durează 30 de secunde. Hârtia folosită este Z-ink (zero ink), înseamnă că nu vei avea nevoie de nici un gram de tus pentru printarea fotografiilor. Bateria rezista până la 20 de printări, iar încărcarea durează 90 minute.

Carcasa Prynt are un preţ de lansare în cadrul campaniei Kickstarter de 99 de dolari, iar primele produse vor fi expediate începând cu luna viitoare. În momentul de faţă carcasa Prynt este compatibilă cu iPhone 5 şi 6, dar şi cu sistemul de operare Android în cazul modelelor Samsung S4 şi S5.


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.