Căruciorul inteligent este construit să uşureze munca părinţiilor


Caruciorul inteligent

Cum ar putea să fie un cărucior inteligent? Ei uite că poate. Da poate! Smartbe este căruciorul inteligent care are grijă de pruncul tău. Nici mie nu mi-a venit să cred prima oară când am văzut acest gadget / cărucior, că nici nu ştiu cum să îi zic. Am să mă rezum la cărucior inteligent. Producătorii afirma că oferă o siguranţă şi un confort sporit nemaiîntâlnit. Smartbe reuşeşte chiar să intre în conformitate cu reglementările din Europa şi America în ceea ce priveşte siguranţa.

Acest cărucior este mai special din următoarele motive. În primul rând este climatizat. vehiculele pentru adulţi au climă, de ce nu şi cele pentru bebeluşi? Mai are nişte paravane automate pentru a oferi protecţie împotriva insectelor şi a soarelui. Boxele wireless îţi permit să redai cântecele de leagăn preferate ale copilului tău. Compartimentul special pentru încălzirea laptelui va asigura temperatura optimă de consum a acestuia. Are chiar şi o saltea care va legăna copilul. Oare nu au o versiune şi pentru adulţi?

Fiind conectat în permanentă cu telefonul tău, căruciorul inteligent Smartbe nu se va clinti de lângă tine fără să fi anunţat. În interiorul compartimentului are un webcam prin care poţi monitoriza şi chiar poţi vorbi cu pruncul tău. Îmi place că acest cărucior este motorizat şi are trei moduri în care îi poţi controla mişcarea. Primul mod este complet autonom, acesta se deplasează singur păstrând o distanţă relativ mică între tine şi căruţ. Al doilea mod îţi permite să fi asistat în momentul în care împingi căruciorul, dar obligatoriu trebuie să stai cu mâna pe el. Şi nu cel din urmă mod este cel pe care îl ştim cu toţi, modul manual.

În cazul în care ţi-e frică să nu îl scapi de sub control poţi folosi o brăţară de siguranţă. Mă gândesc că este asemănător cu şnurul benzilor de alergat pentru oprirea de urgenţă. Bateria ar trebui să îi ofere căruciorului o autonomie de 6 ore. Tot de la această baterie îţi poţi încărca şi smartphone-ul.

Este primul cărucior pe care îl văd cu atâtea funcţii înglobate. Dar inteligentă costa. Căruciorul inteligent cu toate dotările enumerate mai sus ajunge la 3200 de dolari. Dacă varianta full option ţi se pare prea scumpă, există şi versiunea fără motorizare care ajunge la 1100 de dolari. Lansarea oficială a produsului se aşteaptă undeva în Aprilie 2017. Îmi place ideea, dar totuşi sunt puţin sceptic. Tu ce părere ai?

Caruciorul inteligent cu control de ambient Caruciorul inteligent cu incalzitor de lapte
Caruciorul inteligent motorizare autonomaCaruciorul inteligent motorizare asistata Caruciorul inteligent motorizare manuala

Sursa [Indiegogo]


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.