În primul rând, cât de multe ştie telefonul tău despre tine? Telefonul tău are foarte multe informaţii despre tine şi tabieturile tale, acesta ştie pe unde umbli, cu cine şi cât timp ai stat acolo. În telefon ai stocate pozele şi informaţiile tale personale. În concluzie, dispozitivul pe care îl ai în buzunar ştie foarte multe despre tine!
Ca să răspund la întrebarea din titlu, ” Cât de mult împărtăşeşte telefonul tău cu alţii? ” trebuie să menţionez că fiecare aplicaţie pe care o instalezi are nevoie de un anumit grad de acces la informaţiile din telefon. Ai stat vreodată să citeşti toate permisiunile pe care le aprobi când îţi instalezi Facebook-ul pe telefon? Ca să înţelegi mai bine am ataşat o comparaţie între două aplicaţii:
Aplicaţia din partea stângă nu are nevoie de nici o permisiune în schimb aplicaţia din dreapta îţi cere permisiune pentru foarte multe caracteristici şi informaţii de pe telefon. Identitatea ta, contactele tale, locaţie, galeria de poze, cameră, microfonul şi informaţiile dispozitivului, toate pot fi şi sunt accesate de această aplicaţie. Iar prin simplul accept suntem de acord să împărţim aceste informaţii cu alţii.
73% din aplicaţiile android vor împărtăşii adresa ta de email cu alte firme sau servicii. Nici utilizatorii de iOS nu sunt scutiţi de accesul altora la informaţiile personale. Spre exemplu 47% din aplicaţiile iOS vor împărtăşii locaţia ta cu altcineva. Iar partea cea mai îngrijorătoare este că nimeni nu te anunţa că se întâmpla acest lucru.
Aşa că data viitoare când vei primi un email dubios de la o revistă la care nu te-ai abonat să nu te mai miri aşa de tare. Probabil adresa ta de email este întruna din listele acumulate de o aplicaţie şi transmise mai departe altor părţi terţe. De aceea poate ar fi mai bine să te uiţi la ce informaţii va avea acces aplicaţia înainte de instalare. Poate te vei gândi de două ori înainte să o instalezi.
Sursa [Digital Trends]