Ce trebuie luat în considerare la achiziţionarea unei baterii externe


Telefoanele existente au baterii începând de la 2000 mAh şi pot ajunge până la 4050 mAh dacă deţii un Huawei Ascend Mate 2. Şi această capacitate este mai mult decât suficient pentru un uz moderat al telefonului. Cred că tuturor ni să întâmplat să rămânem fără baterie înainte să ajungem să ne conectăm la o priză. Putem preveni acest lucru prin achiziţionarea unei baterii externe, dar achiziţia vine cu o serie de compromisuri. Să vedem care sunt factorii principali care influenţează performanţele bateriei:

1. Capacitatea bateriei

Cu cât capacitatea acesteia este mai mare, cu atât mai bine. Dar alegerea unei baterii nu trebuie să fie doar în funcţie de capacitatea acesteia, deoarece raportul capacitate/dimensiuni este direct proporţional, adică cu cât bateria are capacitate mai mare şi dimensiunea este mai mare. Dacă bateria externă este de 12000 mAh, iar bateria telefonului de 2000 mAh, asta nu înseamnă că vei încărca telefonul 100% de 6 ori. Acest lucru se întâmpla deoarece bateriile au un randament maxim de 75%. Aşadar la o capacitate de 12000 mAh îţi poţi încărca telefonul maxim de 3 sau 4 ori. Ideal ar fi să poţi să îţi încarci telefonul de cel puţin două ori înainte să fie nevoie reîncărcarea bateriei externe.

2. Ieşirea şi intrarea bateriei

Pentru că bateria să încarce cât mai repede telefonul, ieşirea acesteia trebuie să fie de 2A. În acest fel cu bateria externă complet încărcată poţi încărca telefonul cam în acelaşi timp ca şi cu un încărcător normal. Alt parametru important este curentul de intrare al baterie, cu cât acesta este mai mare, cu atât bateria se încarcă mai repede.

3. Numărul de porturi

În cazul în care doreşti încărcarea a unuia sau a doua dispozitive simultan. De obicei bateriile care vin cu 2 porturi au un port de 2A şi unul de 1A.

4. Compatibilitate

Nu toate bateriile sunt compatibile cu toate dispozitivele. Mare parte din telefoane sunt compatibile cu orice fel de baterie, dar alte dispozitive încărcate prin USB cum ar fi fitness track-ere, ceasuri inteligente şi chiar iPhone-ul. Unele iPhone-uri nu pot fi încărcate de la bateriile externe fără cablul original.

5. Alte caracteristici

Un alt parametru de care se poate ţine cont este posibilitatea încărcării bateriei în timp ce aceasta încarcă telefonul, în cazul în care ai la dispoziţie un singur încărcător şi vrei să încarci ambele dispozitive în acelaşi timp. LED-uri sau ecran pentru indicarea stării de încărcare. Bateria mai poate avea integrat un mic panou solar sau angrenaje mecanice, astfel ai posibilitatea să reîncarci bateria oriunde ai fi cu ajutorul energiilor regenerabile.

Dacă eşti o persoană care călătoreşte mult şi nu ai acces la o sursă de alimentare foarte des, merită achiziţionarea unei baterii externe. Este un dispozitiv suficient de mic încât poţi să îl ai oricând cu tine, ajutându-te să adaugi încă puţină energie telefonului până ajungi la priză.

 


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.