Ce vârstă spune Microsoft că ai?


how-old.net

Dacă ai câteva minute de pierdut poţi să intri pe how-old.net, un site lansat de Microsoft care îţi va recunoaşte vârsta. Trebuie să recunosc că a fost destul de amuzant să îmi fac câteva selfie-uri şi să le trec prin acest algoritm.

Am mai făcut câteva încercări cu pozele unor vedete să văd cât de precis poate fi acest site. Am rămas surprins să văd că vârsta pe care o afişează este destul de apropiată de vârsta reală, asta în cazul în care pozele sunt făcute profesional.

De exemplu, Ashton Kutcher (vârsta de 37 ani) a fost aproximată la 36 ani, Mila Kunis (vârsta de 31 ani) a fost aproximată la 29. Să zicem că vedetele internaţionale sunt foarte recunoscute, oare cum se descurcă vedetele din România?

Să luăm un tip oarecare… lui Smiley a.k.a. Andrei Tiberiu Maria (vârsta de 31 ani) i-a fost dată vârsta de 24 ani. Iar Ruby a.k.a. Ana Claudia Grigore (vârsta de 26 ani) are vârsta de 27 conform cu site-ul Microsoft.

Deci ce vârstă spune Microsoft că ai? Eu am reuşit să obţin o gamă de vârstă cuprinsă între 25 şi 40 de ani, deci se poate spune că nu e foarte exact algoritmul folosit de Microsoft. Deşii am observat că ajută să fie o poză luminată bine şi nu foarte de aproape. Iar dacă sunteţi doi sau mai mulţi în camera poate devenii chiar o competiţie să scoţi vârsta cea mai mică. Oare ce urmăreşte Microsoft cu acest site?

ashton mila kunis ruby smiley


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.