Chromebit este un mini PC care va costa sub 100$


Chromebit este un mini PC

Pe lângă smartwatch-uri şi alte accesorii inteligente, anul acesta îşi fac apariţia o serie de mini PC-uri care vor concura pentru portul HDMI din televizorul tău. Chromebit este un mini PC care va fi lansat în vara şi care va costa sub 100 de dolari.

Asus împreună cu Google au realizat un mini PC foarte compact şi care poate transforma prin portul HDMI orice monitor sau televizor într-un computer complet funcţional. Chromebit conţine un procesor Rockchip 3288 ŞoC, 2GB memorie RAM, 16GB memorie internă, un port USB 2.0, suport WiFi 802.11, Bluetooth şi un procesor grafic ARM Mali 760. Sunt nişte caracteristici destul de bune, având în vedere că are dimensiuni puţin mai mari decât o memorie USB.

Sistemul de operare nu poate fi altul decât Chrome OS. Pentru a putea încăpea în spatele televizorului, portul HDMI poate fi rotit la 90 de grade. Despre baterie şi autonomia acesteia încă nu se ştie foarte multe.

Chromebit este un mini PC care îţi va transforma instant televizorul într-un Chromebook. La un preţ de lansare de sub 100$ Chromebit este un produs care poate avea succes chiar şi pe piaţa din România. Bineînţeles la noi va fi probabil puţin mai scump, dar aşteptăm până în vara să vedem exact.

Chromebit

Chromebit


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.