Acesta este sloganul lansat de un grup de tineri unguri pentru invenţia lor educaţională. Dacă ai dubii în ceea ce priveşte cariera copilului tău, ai putea să vezi dacă are înclinaţii spre programare cu ajutorul robotului Codie.
Codie a fost gândit să fie extrem de uşor de utilizat chiar şi pentru un copil, acesta foloseşte blocuri specifice pentru fiecare comandă. Acest limbaj a fost special conceput pentru a învăţa progresiv noţiuni fundamentale despre variabile, bucle şi condiţii folosite în programare. Blocurile colorate sunt foarte intuitive, iar prin unirea acestora cu săgeţi se poate crea un program pe care Codie îl va executa.
Codie poate fi programat de pe orice telefon cu Android sau iOS prin intermediul conexiunii Bluetooth. Senzorul de lumină, senzorii cu ultrasunete, busola, encoder-ul, accelerometrul şi giroscopul pot oferi feedback sau pot fi folosiţi pentru o serie de aplicaţii.
Robotul Codie este dedicat grupei de vârsta între 8 şi 12 ani. Este gândit să fie mai mult decât o simplă jucărie, deoarece oferă cunoştinte de baza în programare, ajuta la dezvoltarea unei gândiri logice şi la o bună înţelegere a modului în care funcţionează tehnologia.
Proiectul Codie este încă în faza de finanţare prin intermediul platformei Indiegogo. Dar ne putem aştepta să vedem apariţia acestui produs începând cu luna Noiembrie 2015. Având în vedere că este un produs dezvoltat în Budapesta se poate spune că va fi accesibil şi pentru piaţa din România.