Codie – Ajută copii să înveţe programare


Acesta este sloganul lansat de un grup de tineri unguri pentru invenţia lor educaţională. Dacă ai dubii în ceea ce priveşte cariera copilului tău, ai putea să vezi dacă are înclinaţii spre programare cu ajutorul robotului Codie.

Codie a fost gândit să fie extrem de uşor de utilizat chiar şi pentru un copil, acesta foloseşte blocuri specifice pentru fiecare comandă. Acest limbaj a fost special conceput pentru a învăţa progresiv noţiuni fundamentale despre variabile, bucle şi condiţii folosite în programare. Blocurile colorate sunt foarte intuitive, iar prin unirea acestora cu săgeţi se poate crea un program pe care Codie îl va executa.

Codie poate fi programat de pe orice telefon cu Android sau iOS prin intermediul conexiunii Bluetooth. Senzorul de lumină, senzorii cu ultrasunete, busola, encoder-ul, accelerometrul şi giroscopul pot oferi feedback sau pot fi folosiţi pentru o serie de aplicaţii.

Robotul Codie este dedicat grupei de vârsta între 8 şi 12 ani. Este gândit să fie mai mult decât o simplă jucărie, deoarece oferă cunoştinte de baza în programare, ajuta la dezvoltarea unei gândiri logice şi la o bună înţelegere a modului în care funcţionează tehnologia.

Proiectul Codie este încă în faza de finanţare prin intermediul platformei Indiegogo. Dar ne putem aştepta să vedem apariţia acestui produs începând cu luna Noiembrie 2015. Având în vedere că este un produs dezvoltat în Budapesta se poate spune că va fi accesibil şi pentru piaţa din România.

codie


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.