Cum ar putea arăta iPhone 8


concept iPhone 8

Nu a trecut mult de la lansarea ultimului model de iPhone. Şi cu toate că iPhone 7 ar fi trebuit să aducă un design cu totul revoluţionar, aşa cum au promis cei de la Apple. Am fost dezamăgit când am văzut că ne-a dat aceeaşi Marie cu altă pereche de căşti. Şi nici bine nu s-a stins zarva despre asta că au început să apară zvonuri despre cum s-ar putea să arate iPhone 8. Cu toate că lansarea va avea loc cel mai probabil în Septembrie 2017, când Apple împlineşte 10 ani de existenţă.

În primul rând designul ar trebui să fie schimbat radical. De ce spun asta, pentru că Apple a patentat o structură de telefon complet din sticlă. Patentul a fost înregistrat în 2014 şi a fost aprobat chiar cu o zi înainte de lansarea lui iPhone 7 (2016). Asta spune foarte mult despre ce s-au gândit să construiască.

O altă schimbare majoră de design se remarcă prin ecranul care va acoperi toată suprafaţa telefonului. Asta înseamnă că va rămâne doar o fantă mică în partea de sus a telefonului pentru difuzor şi camera frontală, iar butonul de Home va dispărea. Dacă te temi că va dispărea senzorul de amprenta nu te impacienta prea tare, sunt sigur că Apple va găsi o metodă să îl includă în display. Şi ca să poată face toate astea să funcţioneze, se va utiliza un ecran OLED flexibil. Astfel va fi un telefon mai subţire şi care va consuma mai puţină energie.

În interior se va ascunde procesorul A11, construit pe tehnologia de 10 nanometri. Ia un procesor de 10nm va consuma mai puţin, va fi mai rapid şi de asemenea va fi mai mic. Numai beneficii după un astfel de upgrade.

O altă caracteristică pe care ar putea să o capete iPhone 8 este încărcarea wireless. Zvonurile merg şi mai departe, se presupune că Apple lucrează la dezvoltarea încărcării wireless de la distanţă. Dar din punctul meu de vedere, mai sunt mult prea multe obstacole până cineva va reuşi să încarce wireless un telefon de la distanţă şi într-un timp decent. Deci s-ar putea să vedem doar încărcarea wireless cu care suntem obişnuiţi de la multe alte telefoane.

La toate acestea se vor adăuga şi upgrade-urile obişnuite. Aici vorbesc de o memorie internă mai mare, o memorie RAM mai mare şi o cameră mai bună.

Şi am ajuns la partea cea mai sensibilă a discuţiei… banii. Cât va costa? În momentul de faţă un iPhone 7 costă la eMag între 3300 lei şi 3600 lei, în funcţie de memoria internă. Luând în considerare acest trend, cel mai probabil iPhone 8 vă depăşii pragul de 4000 lei. Cam asta se ştie până acum e iPhone 8. Iar recomandarea mea pentru cei ce nu şi-au achiziţiona un iPhone 7 până acum este să mai aştepte până anul viitor,când într-adevăr vor primi un upgrade de la un model la altul.

Sursa [macrumors]


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.