Cum postezi poze 360 pe Facebook


facebook si poze 360

Zilele trecute îţi ziceam de cameră Kodak 360, iar acum mă gândeam să îţi arăt ce poţi să faci cu ele. Cu siguranţă ai văzut până acum cel puţin o poză care se schimbă odată cu poziţia telefonului. Cel mai des sunt întâlnite pe Facebook şi le poţi vedea atât pe telefon cât şi pe desktop. Ce e drept atunci când te uiţi la poza pe telefon e mai interactiv pentru se mişca în unison cu telefonul, dar e acceptabil şi pe desktop pentru că te ajută mouse-ul să navighezi stânga – dreapta.

Ai două modalităţi prin care poţi realiza o poză 360. Prima şi varianta mai scumpă, implica achiziţia unei camere dedicate care face poza 360 cu o singură captură. Şi facebook-ul recunoaşte o serie dintre aceste camere. Printre acestea se numără: Ricoh Theta S, Giroptic 360 Cam, Samsung Gear 360, LG 360 Cam, IC Realtech ALLie, 360Fly şi Panono. Dar cum ziceam această metodă are un cost, dar este mai comodă şi nu trebuie să faci decât o singură poză. După care o poţi posta pe Facebook.

Pentru a doua metodă nu trebuie să cheltuieşti nimic. Poţi să îţi foloseşti telefonul fără nici o problemă. Utilizatorii de la iPhone 4S în sus trebuie doar să schimbe modul în care faci poza din normal în panoramic. După ce ai făcut poza panoramică trebuie doar să o postezi pe Facebook. Trebuie doar să fi atent că poza panoramică pe care o faci să aibe un unghi de deschidere mai mare de 100 grade. Poate nu o să îţi iasă din prima acel unghi de 100 de grade, dar sunt sigur că ai să reuşeşti după câteva încercări.

Pentru telefoanele cu Android, Facebook nu a menţionat o listă de telefoane compatibile. Dar teoretic orice telefon care are o aplicaţie de făcut poze capabilă să realizeze poze panoramice ar trebui să îşi facă treaba. Ceea ce se ştie sigur este că telefoanele Samsung mai noi de Galaxy S5 şi de Note 3 vor funcţiona perfect. Pentru restul de telefoane care nu pot capta o poză panoramică poţi instala aplicaţia Google Camera care îţi va permite să faci poze 360.

Iar dacă vrei să mergi şi mai departe cu acest tip de poze 360 poţi să instalezi Google Street View care îţi va permite să faci poze sferice. Cu pozele sferice 360 vei avea ceva mai mult de muncă pentru că va trebui să faci un număr ridicat de poze ca să realizezi o sferă completă. Dar rezultatul final va fi net superior.

Partea de încărcare pe Facebook a acestor poze 360 nu este cu nimic diferită faţă de postarea pozelor normale. Dacă nu îţi place de unde începe să afişeze poza poţi muta unghiul de pe un din setările de la Facebook. De asemena o poţi modifica din 360 înapoi în panoramic. Spor la pozat, acum şi în 360 de grade! P.S. Nu poţi să încarci decât câte o singură poză panoramică odată, deci va trebui să le încarci pe rând.


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.