Cum să găseşti WiFi gratis peste hotare


Cum să găseşti WiFi gratis peste hotare

Toată lumea pleacă în concediu asta e clar. Dar planurile tarifare oferite de operatorii din România cresc exponenţial din momentul în care ai trecut graniţa ţării. De aceea foarte multă lume e reţinută când vine vorba să utilizeze telefonul în afara ţării. Dar tot ai nevoie să păstrezi legătura cu restul familiei/prietenilor. Aşa că poţi să foloseşti următoarele metode pentru a găsi WiFi gratis peste hotare.

Spre exemplu poţi întreba persoanele din jur de un magazin Apple, Starbacks sau McDonald’s. Bine, nu se aplică dacă eşti undeva pe plajă, dar dacă vizitezi orice oraş mare din lume sigur vei găsi cel puţin unul din aceste magazine. Prin politica acestor magazine ar trebui să ofere acces gratuit la WiFi. Iar în interiorul unui magazin Apple chiar nu vei fi stresat să cumperi ceva.

Majoritatea restaurantelor şi cafenelelor vor oferi acces gratuit la WiFi, dar vei fi nevoit să consumi ceva cât timp stai acolo. Dacă vrei un WiFi cu adevărat gratuit va trebui să cauţi în locuri prin care trec foarte mulţi turişti. Cam toate aroporturile şi gările (nu mă refer la astea din ţară) oferă acces la WiFi. Chiar şi în unele staţii de metrou poţi găsi un WiFi gratis. Muzeele şi sălile de artă din nou au un semnal bun la WiFi şi este tot gratuit. Chiar şi în unele pieţe vei putea da un check-in pe Facebook. Şi să nu uităm de Mall-uri, orice Mall care se respectă are acces la WiFi gratuit.

Poţi folosi o aplicaţie pentru a găsi WiFi-ul mult dorit. WeFi Pro este o aplicaţie Android care îţi va arăta ce WiFi-uri gratuite ai în vecinătate din cele 200 milioane disponibile prin intermediul aplicaţiei. Sau ar mai fi Instabridge (disponibilă pe Android şi iOS) care îţi oferă o bază de date cu peste trei milioane de reţele. Partea bună este că funcţionează şi la noi în ţară. Cele mai multe reţele sunt disponibile în baruri şi restaurante, dar am găsit şi câteva în locuri total necunoscute deci merită încercate.

Chiar dacă nimereşti într-o cafenea care nu are acces la WiFi poţi să porneşti o căutare. Cu siguranţă vei găsi câteva hotspot-uri de la magazine sau restaurante din apropiere. Întrebă persoană care te serveşte de parolă, mai mult ca sigur o ştie şi ţi-o va spune cu cea mai mare plăcere. Acum că eşti înzestrat cu toate cunoştinţele necesare pentru a găsi WiFi gratis peste hotare îţi urez un concediu cât mai plăcut! Şi încă o recomandare, să fi foarte atent ce date împărtăşeşti prin intermediul acestor reţele gratuite.


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.