Cum să obţii poze mai bune cu telefonul


poze mai bune cu telefonul

Hai să fim sinceri, cele mai multe poze le facem cu telefonul din dotare. Dar se întâmplă să nu obţii cele mai bune poze tot timpul. Aşadar mă gândeam să prezint o serie de sfaturi pentru a obţine poze mai bune cu telefonul.

1. Curăţă lentila

Contează foarte mult să ai o lentilă curată, uneori pot rămâne urme de grăsime pe cameră. Aceste urme deşii pot părea foarte fine sunt destul de sesizabile pentru sensorul optic iar pozele pot părea în ceaţă. Aşadar, data viitoare când scoţi telefonul din buzunar pentru o poză poţi verifica şi cât de curată este camera.

2. Stai nemişcat

Cele mai urâte poze sunt acelea când toată poza este mişcată şi cred că toţi am făcut cel puţin o poză de acest fel. O soluţie ar fi să achiziţionezi un tripod pentru telefon, în acest caz poţi să fi sigur că poza vă ieşii cât se poate de clar. Poţi folosi timer-ul din aplicaţie pentru a ajunge la timp în faţa camerei. Unele telefoane au un stabilizator digital de imagine integrat care atenuează mişcările mâinii, deci asigurate că este activat.

3. Focalizează

Poate uneori te grăbeşti scoţi telefonul şi ai făcut rapid o poză, dar dacă nu e o situaţie limită pe care trebuie să o surprinzi ia-ţi timp şi focalizează. Focalizează pe obiectul sau punctul pe care îl doreşti în centrul atenţiei. La cea mai mare parte din telefoane focalizarea se face prin simplă apăsare a ecranului în locul unde se doreşte focalizarea şi gata.

4. Fără zoom digital pixeli sunt limitaţi!

Dacă e prea mare distanţă, poate poţi încerca să te mai apropii puţin dacă îţi permite circumstanţa, dar sub nici o formă nu te atinge de zoom dacă vrei o poză reuşită. Zoomul digital nu va face altceva decât să micşoreze numărul de pixeli dintr-o poză şi să decupeze din restul pozei. Acelaşi lucru îl poţi obţine şi cu o poză făcută fără zoom prin prelucrare.

5. Urmăreşte lumina

Pe cât posibil foloseşte-te de lumină naturală şi nu de bliţ. Trebuie să găseşti poziţia în care lumina loveşte cât mai bine persoană / obiectul / peisajul pe care vrei să îl fotografiezi. Lumina trebuie să bată din spatele telefonului, altfel te vei alege cu nişte poze cu personaje foarte întunecate. De asemenea te poţi juca cu setarea ISO, care va lăsa mai multă sau mai puţină lumină pe senzorul optic.

Cam acestea sunt principalele sfaturi de care trebuie să ţi cont pentru a obţine poze cât mai reuşite cu telefonul. Bineînţeles poţi apela oricând la un ajutor suplimentar din partea unor aplicaţii adiţionale pentru îmbunătăţirea fotografiilor, aplicaţii cum ar fi Snapseed sau Photoshop. Dar în primul rând trebuie să ai o poză reuşita cu care poţi lucra. Spor la fotografiere!

 


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.