Despre Alienware Alpha


Cu toţii preferăm să ne mai jucăm din când în când pentru a ne relaxa, mai ales în weekendurile astea reci şi ploioase. Unii preferă consolele, alţii prefera PC-urile, iar Dell vine cu o nouă opţiune şi anume un mini PC pe nume Alienware Aplha. Probabil mulţi deja cunosc gamă de produse Alienware, care sunt special dedicate pentru jocuri.

Alienware Alpha este efectiv un PC de dimensiunile unei console care poate fi conectat la orice televizor. Acesta vine în patru variante, cea mai performantă având procesor i7, 8GB de memorie RAM, placă video NVIDIA GeForce GTX de 2GB şi un spaţiu de stocare foarte generos de 2TB. Ceea ce înseamnă că orice joc ar rula perfect chiar şi cu setările cele mai pretenţioase.
Sistemul de operare este Windows 8.1, având o interfaţă special concepută pentru acest dispozitiv. Pachetul vine şi cu un controller wireless pe USB pentru a reproduce experienta adusă de o consolă. Arhitectura mai include două USB 2.0, două USB 3.0, o interfaţă ethernet RJ45, o ieşire HDMI, o intrare HDMI şi o ieşire audio.

În concluzie Alienware Alpha este un all-in-one, oferind o gamă largă de posibilităţi că PC, consolă şi centru media.


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.