Drona Lily se pilotează singură


drona lily

Din seria de drone autonome apare Lily! Dronele devin din ce în ce mai răspândite, iar dacă acum câţiva ani aveai de ales dintre două sau trei drone, acum poţi alege din sutele de modele. Partea cea mai interesantă este că acestea devin foarte inteligente. Spre exemplu drona Lily poate să se piloteze singură.

Tot ce trebuie să faci cu Lily este să o arunci în aer iar aceasta se va înălţa şi va aştepta următoarele comenzi. Asta e şi toată ideea din spatele acestei drone, să fie cât mai autonomă posibil. Ea va porni în urma dispozitivului de urmărire din momentul în care este în aer.

Camera utilizată se asemăna cu GoPro Hero 3, poate filma full HD 1080p cu 60 cadre pe secundă şi 720p cu 120 fps. Drona Lily are şi câteva trucuri interesante, spre exemplu dacă eşti cu bicicleta şi te pregăteşti pentru o săritură, camera va comută automat în slow motion în timpul săriturii. Poţi de asemenea să faci poze cu 12 MP şi poze panoramice la 360 grade. În plus drona Lily este protejată împotriva pătrunderii apei.

Viteză maximă de deplasare este de 40 km/h, iar raza de acţiune a dronei este de 30 metrii. Cu o singură încărcare te vei putea juca cu Lily aproximativ 20 minute. Poţi modifica anumite setări prin intermediul aplicaţiei sau cu ajutorul dispozitivului de urmărire dar controlul dronei nu poate fi realizat manual, deoarece este gândită să fie autonomă.

Dacă nu ai un prieten care deţine o dronă şi este dispus să te filmeze, poţi opta pentru Lily. Iar la un preţ de 500 dolari, drona Lily nu este chiar ieftină. Poţi spune că este o variantă mai scumpă şi mai inteligentă a unui selfie stick, că tot se poartă acum. Oricum sunt convins că poţi realiza câteva filmări interesante cu această dronă.


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.