Drone sub 500 lei


Când te gândeşti la drone îţi poţi imagina că trebuie să scoţi foarte mulţi bani din buzunar, dar asta nu e neapărat adevărat. Există destule produse care pot fi achiziţionate din magazine online româneşti şi la un preţ accesibil. Am pregătit o listă cu drone ce pot fi achiziţionate la un preţ sub 500 lei.

1. Cheerson CX-10

Este una dintre cele mai mici drone din lume, dacă nu chiar cea mai mică, având dimensiunile de 40 x 40 x 22 mm. Are o autonomie între 5 şi 8 minute de funcţionare la o încărcare de jumate de oră. Poate fi controlată la o distanţă de maxim 50 metrii. Are 4 leduri, câte unul poziţionat sub fiecare elice pentru a fi reperată şi pe timp de noapte. Preţul este de 135 lei.

2. Attop YD-719 

Această dronă are dimensiuni ceva mai generoase 200 x 200 x 61 mm. Autonomia este între 6 şi 8 minute, iar încărcarea durează undeva între o oră şi o oră jumate. Distanţa de la care poate fi controlată este de 100 metrii. Partea şi mai interesantă este că are integrată şi o cameră cu care se poate înregistra toată distracţia. Preţul de achiziţie este de 249 lei.

3. Space Trek Galaxy 391

Este o dronă cu dimensiuni mult mai mari 530 x 530 x 120 mm. Autonomia este tot între 6 şi 8 minute, iar durata de încărcare între 60 şi 90 minute. Distanţa de la care poate fi controlată este între 50 şi 75 metrii. Se poate folosi atât în interior cât şi în exterior. Preţul este de 370 lei.

4. Hubsan X4 H107C HD

Este o mini dronă cu dimensiunile 70 x 70 x 30 mm. Autonomia este aproximativ de 7 minute şi durata de încărcare de aproximativ o oră. Distanţa până la care poate fi controlată este de 100 metrii. Are incorporată o cameră de 2MP care poate filma la rezoluţia de 1280x720p cu 30fps, iar ca şi spaţiu de stocare se poate ataşa un card de până la 16GB. Preţul este de 430 lei pentru varianta HD.

5. Parrot Rolling Spider

Dimensiunile dronei sunt 140 x 140 mm şi are doar 55 grame sau 65 cu tot cu roţi. Autonomia este între 6 şi 8 minute la 90 de minute încărcare. Distanţa până la care poate fi controlată este de 20 metrii. Conexiunea cu dronă se face prin bluetooth astfel încât aceasta poate fi controlată cu un smartphone. Drona mai are integrată şi o cameră cu care poţi să faci până la câteva sute de poze. Preţul pentru acestă dronă este de 470 lei.


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.