Ecobee3 Lite este un termostat inteligent şi are un preţ decent


termostat inteligent ecobee3 lite

Casele încep să devină inteligente, acesta e un trend pe care l-am observat cu toţii. Iar primele automatizări, dar şi cele mai uşor de implementat după părerea mea, au fost pentru sistemele de încălzire şi iluminat. Şi aici vorbesc de case care nu au fost proiectate de la bun început să fie inteligente. Casele care sunt deja existente pot fi aduse la un anumit grad de inteligenţă fără prea multe bătăi de cap. Spre exemplu o soluţie pentru controlul căldurii este Ecobee3 Lite care vine la un preţ de 169$, aproximativ 700 lei.

Acest termostat inteligent are un ecran tactil de 3.5 inch pe care poţi vedea temperatura sau setările sistemului de încălzire şi chiar vremea de afară. Recunoaşte chiar şi când te apropii de el şi se activează singur. Pentru a comunica cu el de la distanţă trebuie să descarci aplicaţia Ecobee. În aplicaţie vei primi toate informaţiile necesare pentru instalare şi punerea în funcţiune. Ecranul cu o rezoluţie de 320 x 480 îţi va permite ajustarea temperaturii după bunul plac. În acelas timp va învăţa încet despre preferinţele tale şi se va adapta pentru a te stresa pe tine cât mai puţin.

Dacă aplicaţia Ecobee nu este chiar pe placul tău sau ai în casa dispozitive inteligente de alt brand, trebuie să ştii că acest termostat inteligent este compatibil şi cu Samsung SmartThings sau Wink. Dar până la urma interfaţa web este cel mai uşor de utilizat deoarece ai acces uşor la toate funcţiile datorită ecranului mai mare.

Se poate spune că Ecobee3 Lite concurează cu Google Nest sau Honeywell Lyric. Ambele fiind mai scumpe, dar pentru a reduce preţul Ecobee a fost nevoit să renunţe la anumite facilităţi. Printre acestea se număra senzorii externi care nu deranjează la nici un termostat inteligent. Dar până la urmă de aceea e versiunea Liţe. Dacă vrei ceva mai mult poţi opta oricând pentru versiunea full Ecobee3, dar pentru un upgrade mai trebuie să scoţi din buzunar 80$. Încă o remarcă, termostatele de care am pomenit se pretează perfect pentru sistemele cu încălzire centrală. Pentru încălzirea electrică în pardoseala e cu totul şi cu totul altă discuţie.

Sursa [Ecobee]


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.