Ecocapsula ar putea să iasă la vânzare începând cu 2016


Exterior Ecocapsula

Dacă te gândeşti la cea mai minimalista casă, de ce ai avea nevoie în ea ca să supravieţuieşti? La asta s-au gândit şi Nice Architects, o echipă de arhitecţi din Slovacia care au proiectat o casă auto-sustenabilă. Ceea ce înseamnă că o poţi plasa oriunde în lume fără să ai nevoie de branşare la apă sau curent.

Ecocapsula a fost gândită să conţină tot ce ai nevoie pentru a supravieţui. Şi prin supravieţuire mă refer că vei avea acces la un pat dublu, o chicinetă, spaţii de depozitare, o baie cu dus şi toaletă. Energia este furnizată de panourile solare (600W) de pe acoperiş şi de turbina eoliană de 750W vor încărca bateria de 9744Wh. Avantajul pe care îl oferă acest sistem este că bateria se poate încărca de la vânt când nu este soare şi viceversa.

Forma rotunjită a Ecocapsulei permite colectarea apei de ploaie, iar prin filtrarea acesteia se poate obţine apă potabilă. Într-adevăr dimensiunile nu sunt foarte generoase, dar nici nu ai nevoie de mai mult dacă vrei să trăieşti în natură undeva departe de civilizaţie. Ecocapsula are 4.5 metrii lungime, 2.4 metrii lăţime, 2.5 metrii înălţime şi oferă un spaţiu locuibil de aproximativ 8 metrii pătraţi. Dimensiunile reduse oferă o anumită uşurinţă când vine vorba de transport, o ridici pe o platformă şi o muţi în următorul loc pe care doreşti să îl cutreieri.

Ecocapsula ar putea să iasă la vânzare începând cu 2016, iar preţul ne aşteptam să fie anunţat spre sfârşitul acestui an. Ecocapsula este ideală pentru împătimiţii de natură, pădurari, fotografi sau oricine doreşte să stea izolat de lume o perioadă mai lungă de timp.

Interior Ecocapsula 02 Exterior Ecocapsula Interior Ecocapsula 03 Exterior Ecocapsula 02 Interior Ecocapsula

[sursa Inhabitat]


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.