EHang 184 este drona care poate transporta persoane


EHang 184 este drona care poate transporta persoane

Suntem în momentul ăla din spaţiu şi timp în care dronele prezintă un interes foarte mare. Şi asta se poate observa prin multitudinea de produse oferite pe piaţă şi prin dorinţa oamenilor de a se filma de la înălţime. În ultimul timp am văzut colete livrate de drone, mâncare servită de dronă, curse cu drone şi multe videoclipuri (amuzante sau nu) filmate de drone. Dar de ce să ne oprim aici? De ce să nu transportăm şi persoane cu aceste maşinării cu patru motoare? Compania chinezească EHang a zis acelaşi lucru şi astfel s-a dezvoltat EHang 184.

Aceasta bestie cu opt rotoare alimentate electric poate transporta o persoană din punctul A în B pe cale aeriană. Mai este şi autonomă pe deasupra, de parcă nu era suficient că poate transporta persoane. Astfel că pasagerul poate să savureze liniştit o cafeluţă în timpul zborului către servici. Are o lungime de 3.86 metrii, o lăţime de 4 metrii şi o înălţime de 1.45 metrii. Deci e puţin mai mare decât o maşină, cred că va fi destul de greu să găseşti loc de parcare. Dar după ce ai parcat îşi va retrage braţele pentru a ocupa mai puţin spaţiu.

Cei 140 de cai putere vor ridica până la o altitudine maximă de 500 metrii persoana care se afla în cabină. Iar viteza maximă de deplasare este 100 km/h. Bateriile îi vor asigura un timp de zbor de aproximativ de 23 minute, după care va fi nevoie de o reîncărcare de patru ore. La bordul aeronavei EHang vei fi întâmpinat de o tabletă de 12 inch care îţi va afişa toţi parametrii de zbor, cum ar fi viteza, altitudinea, nivelul bateriei şi harta de navigaţie.

Şi acum vine întrebarea cea mai mare: Cat de autonomă şi cât de sigură este? EHang afirma că este complet autonomă şi că este conectată tot timpul la un sistem central de comandă. Ceea ce înseamnă că există un sistem de backup în cazul în care este nevoie. În cazul în care condiţiile de mediu sunt nefavorabile, acelaşi centru de comandă nu te va lăsa să te dezlipeşti de la sol. Dacă există o situaţie de urgenţă, pasagerul poate comanda dronă să aterizeze în cel mai apropiat punct. Acelaşi lucru se va întâmpla dacă apare o defecţiune tehnică, EHang va ateriza în cel mai apropiat loc posibil.

Deşi EHang 184 este drona care poate transporta persoane, trebuie să ştii că nu e pentru oricine. Va trebui să ai sub 100 de kg ca să poţi fi ridicat în aer de această dronă. De aceea RATT-ul, RATB-ul şi celelalte firme de transport în comun nu au de ce să îşi facă grijă.

drona EHang aplicatia pentru drona EHang

Sursa [EHang]


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.