Fereastra Atmorph îţi oferă o privelişte exotică 4K


fereastra atmorph

Dacă te-ai plictisit să te uiţi pe fereastră şi să vezi copii care bat mingea printre blocuri, Atmorph poate deveni o fereastră inteligenta adăugată casei tale. În cazul în care nu poţi ajunge pe o plajă în Hawai, măcar te poţi bucura de privelişte.

Fereastra Atmorph este de fapt un ecran, foarte asemănător cu un tablou şi care poate reda conţinut audio şi video la rezoluţie 4K. Astfel te poţi delecta cu zeci de peisaje exotice şi de sunetul din acele locaţii. Videoclipurile sunt create cu o cameră 4K şi un microfon performant pentru a reda un conţinut cât mai realist pentru utilizator.

Realizatorii afirma că diferenţa între Atmorph şi un televizor constă în faptul că Atmorph este gândită să fie pornită tot timpul. Desigur diagonală de 27 inch nu se poate compara cu diagonalele televizoarelor existe. Iniţial fereastra vine cu câteva peisaje pre instalate pe memoria internă de 32GB.

Având acces la WiFi, prin intermediul aplicaţiei poţi vizualiza şi conţinut live din diferite părţi ale globului. Fereastra Atmorph mai include funcţia de alarmă, calendar şi prognoza meteo.

Este un proiect interesant dacă îţi place să vizualizezi şi să îţi imaginezi peisaje exotice. În schimb preţul de lansare de 699 dolari mi se pare mult prea mare. Acum Atmorph poate fi achiziţionata la un preţ de 499 dolari pentru pre-comandare prin intermediul campaniei KickStarter.

fereastra atmorph fereastra atmorph


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.