Ei bine poate nu chiar pentru toate vârstele, am exagerat puţin. Dar acoperă o gamă de vârstă destul de largă, conform ambalajului te poţi juca cu Lego între 4 şi 99 de ani. Din 1932 de când au apărut primele blocuri Lego şi până acum s-au schimbat câteva lucruri. A apărut o variaţie atât de mare a acestor blocuri încât au acaparat cam toate nişele posibile. Iar acum au intrat şi pe nişta dronelor cu Flybrix, drona Lego de care nu te temi că o vei sparge.
Drona Lego are trei elemente esenţiale: cuburi lego, motoare şi unitatea centrală care controlează motoarele şi efectiv zborul. Unitatea centrală poate fi controlată prin intermediul unei aplicaţii Android sau iOS sau cu telecomanda furnizată de Flybrix. Dar cred că cea mai importantă caracteristică este demontabila, este “crash-friendly”, adică nu păţeşte mare lucru dacă dai cu ea din greşeală într-un perete.
Pentru că e ideea e să o folosească şi copii de peste 14 ani, nu necesită nici măcar o lipitură. Nu trebuie cositorit sau lipit nici un fir. Poţi să o construieşti cum te taie mintea şi eşti gata de zbor în aproximativ 15 minute. Dacă ai impresia că e doar o jucărie de copii, mai gândeşte-te încă o dată. Pentru că unitatea centrală din Flybrix are un procesor ARM Cortex-M4 de 96Mhz şi este compatibil cu Arduino. Acest PCB mai include un barometru, un magnetometru, câteva leduri indicatoare, convertor ADC, slot de card SD şi bluetooth. De asemena se poate adăuga un modul de WiFi şi chiar GPS. Iar tot software-ul din spatele dronei Lego este open-source, adică îl poţi accesa şi modifica după bunul plac.
Poţi avea controlul complet al motoarelor cu ajutorul unei extensii din Chrome. Extensia poartă numele Flybrix Configuration Utility şi o poţi instala din Chrome Web Store.
Din punctul meu de vedere, e o idee excelentă pentru că îţi poţi învăţa copii puţină programare într-un mod foarte distractiv. Deoarece e uşor de asamblat şi reasamblat după ce ai lovit-o, drona Lego poate fi folosită de la începători până la avansaţi. Iar preţul de 189$ pentru kit-ul de bază nu mi se pare exagerat, având în vedere că sunt serii Lego care depăşesc lejer câteva sute de lei (Ex: Lego Star Wars). iar pentru 249$ poţi achiziţiona Kit-ul Deluxe Flybrix care include telecomandă şi extensia pentru transmiţătorul radio.
Sursa [Flybrix]