Fourvote îţi răspunde întrebărilor


Fourvote

Mă bucur să aud că există dezvoltatori de aplicaţii şi în România. Aici mă refer la cei care realizează aplicaţii cu adevărat utile şi nu aplicaţii în care trebuie să arunci bani fără număr de pe suprafaţa ecranului. Să nu mă înţelegeţi greşit, nu vreau să desconsider pe nimeni, dar unde e utilitatea unei aplicaţii “manelare”? Revenind la subiect, am avut plăcerea să interacţionez puţin cu Paul Bonea şi Amza Ionuţ Cătălin, creatorii aplicaţiei Fourvote.

Fourvote este o aplicaţie care oferă (şi aici citez) ‘utilizatorilor o metodă simplă şi exactă de a măsura opinia publică referitoare la un anumit subiect sau eveniment.’ Paul şi Cătălin au ajuns la concluzia că nu există o aplicaţie care să furnizeze statistici relevante despre un subiect şi care să fie uşor de utilizat. Astfel că Paul, un absolvent al facultăţii de Drept şi Cătălin, absolvent de Automatica şi-au unit puterile pentru a realiza Fourvote.

Cred că toţi ne-am lovit la un moment dat de un formular de feedback. Iar partea de întrebări la care trebuie să răspunzi efectiv cu un comentariu este cea mai dificilă pentru că de multe ori chiar nu îţi trece nici o idee prin cap sau pur şi simplu nu mai ai chef să o completezi. În schimb întrebările la care trebuie să răspunzi cu o bifa sunt floare la ureche. Aceasta este şi ideea din spatele Fourvote, la o întrebare cu mai multe variante de răspuns să bifezi căsuţă cu care eşti de acord. Simplu nu?

Un alt atu al aplicaţiei este că poţi să filtrezi întrebările în funcţie de aria de interes. Spre exemplu dacă eşti interesat de sănătate nu vei fi nevoit să răspunzi la întrebări din tehnologie. Îmi place că oricine poate pune o întrebare la care doreşte să valideze un răspuns, iar faptul că îţi vor răspunde persoane complet străine va genera un rezultat obiectiv.

Deci data viitoare când ai de făcut o statistică poate te ajută Fourvote.


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.