Gadget-uri în buget


Am revenit cu o nouă serie de gadget-uri care se încadrează într-un anumit buget. Aşa cum am spus şi într-un articol anterior voi face trei recomandări care se încadrează în trei clase de preţ diferite, primul prag va fi la aproximativ 100 lei, al doilea în jurul sumei de 250 lei şi ultimul prag va fi 500 lei.

Prima recomandare este adaptorul MHL pe care îl poţi folosi atunci când doreşti să redai ecranul telefonului pe TV sau pur şi simplu ai nevoie de un ecran mai mare la telefon. Adaptorul MHL îţi va duplica display-ul telefonului pe ecranul televizorului. Este util şi atunci când ai un televizor mai vechi şi vrei să îl transformi într-un Smart TV. Preţul pentru un astfel de adaptor este 86 lei la eMag. Înainte să îţi comanzi acest dispozitiv ar fi indicat să consulţi această listă cu dispozitive compatibile MHL.

Adaptor MHL

Chromecast este un gadget cu care vei putea transforma orice televizor cu un port HDMI într-un Smart TV. Chromecast îţi va oferi acces la foarte multe aplicaţii cu care vei putea urmări filme şi seriale online. De asemenea poţi partaja conţinut media de pe telefon pe TV fără nici un cablu adiţional. Vei avea acces la internet direct de pe televizor. Un alt avantaj este uşurinţa cu care este utilizat, necesita doar o conexiune în spatele televizorului într-un port HDMI cu o alimentare USB şi conectarea la reţeaua WiFi. Cu eticheta de 199 lei dispozitivul Chromecast se afla puţin sub pragul doi.

chromecast

Pentru că vine vara, m-am gândit să recomand un gadget pentru persoanele care adopta un stil de viaţă sănătos. Samsung Galaxy Gear Fit va monitoriza fiecare pas pe care l-ai făcut în timpul zilei, în acelaşi timp nu vei pierde nici o notificare în timpul antrenamentului. Cu Samsung Gear Fit vei putea primi sfaturi în timpul antrenamentului, de asemenea îţi poţi menţine ritmul cardiac cu ajutorul senzorului de puls integrat. Faptul că oferă protecţie IP67 înseamnă că nu vei avea probleme când vine vorba de praf şi apă. Galaxy Gear Fit este compatibil cu o serie foarte mare de dispozitive Samsung, iar preţul de 480 lei este mult mai mic decât multe alte smartwatch-uri de la ora actuală.

gear fit

Până la următoarele gadget-uri în buget vă las cu acest videoclip de prezentare pentru Chromecast:


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.