Graava este camera video care crează amintiri


Graava este camera video care creaza amintiri

Există mii de modele de camere video pe piaţă şi toate se vor descurca în mare măsură să înregistreze toate momentele din viaţa ta. Am observat că există un trend crescător de achiziţionare pentru camerele rezistente şi asta se întâmpla deoarece acestea sunt compacte, rezista la condiţiile de mediu sau şocuri şi sunt foarte uşor de utilizat. Dar toate camerele de filmat, indiferent de model au o incapacitate software destul de mare când vine vorba de editare, pentru că nu toată lumea e expertă în Adobe After Effects sau alte programe de editare.

Aici intervine Graava, o cameră mică care poate să editeze filmarea pentru tine. Nici specificaţiile tehnice nu sunt slabe, Graava poate filma FullHD (1080p) cu 30 fps şi HD (720p) cu 60 fps. Are de asemenea un unghi larg de filmare, iar rotirea imaginii se face automat în funcţie de poziţia de montare. Graava mai are câteva atuuri interesante printre care se număra integrarea a două microfoane, un senzor lumină, GPS, Bluetooth, accelerometru, giroscop, WiFi şi chiar conectarea unui senzor cardiac prin bluetooth. Încărcarea wireless este un plus, iar autonomia bateriei promite trei ore de filmare cu modulul de WiFi oprit. Ca un bonus, oferă şi un grad de protecţie IP67.

Am afirmat că, Graava este camera video care crează amintiri, deoarece am fost impresionat de modul în care se ocupă de filmările pe care le-ai făcut. Personal îmi place foarte mult să filmez, dar problema pe care o am este la editare pentru că nu am suficient timp pe care să îl aloc pentru asta. Dar Graava va face asta pentru tine, va edita filmarea pentru a surprinde doar cele mai interesante momente şi va lăsa deoparte momentele plictisitoare. Pentru că nimeni nu vrea să vadă 2 ore în care tu mergi pe bicicletă.

Senzorii integraţi vor detecta când ceva interesant se întâmplă în fata camerei şi va decupa doar aceste evenimente pentru a crea un video scurt pe care îl poţi împărtăşii cu prietenii. Poţi seta timpul pe care doreşti să îl aibe filmare, eventual poţi să mai ataşezi o melodie care consideri că se potriveşte şi filmarea ta este gata în doar câteva secunde. Pentru această aptitudine cred că Graava vă primii foarte multe puncte în plus.

Dacă consideri că merită, poţi precomanda Graava cu 279 de dolari (transport inclus) şi vei primi cameră undeva la începutul anului viitor. Sau poţi să aştepţi, dar va trebui să plăteşti suma de 399 de dolari atunci când se va lansa oficial pe piaţă.

[sursa Graava]


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.