Huawei are planuri mari cu noul procesor Kirin 960


S-a preconizat că Huawei va depăşi în viitorul apropiat Samsung şi alte mari companii producătoare de telefoane. Dar cum va face acest lucru? Trebuie să vi cu ceva pe piaţa peste concurenţa. Se pare că Huawei s-a gândit să facă acest lucru începând cu noul procesor ultra rapid denumit Kirin 960. Şi să să îşi demonstreze puterea a şi făcut un test la conferinţa de ieri din Shanghia, China. Comparaţia a fost făcută între un telefon dotat cu procesorul Kirin 960, iPhone 7 şi Samsung Galaxy Note 7. Şi se pare că Kirin 960 a învins la un test de viteză în care s-au folosit 14 din cele mai populare aplicaţii din China.

Procesorul Kirin 960 confecţionat de Huawei are sub capotă patru nuclee ARM Cortex-A73 şi patru nuclee A53 pentru consum redus. Însumând aşadar un procesor cu opt nuclee conceput pe tehnologia de 16 nano-metri. Iar pentru a face faţă şi pe partea video, s-a instalat un procesor grafic Mali-G71. Care este mai puternic cu 180% decât Mali-T880. Huawei a mai afirmat că a adus îmbunătăţiri majore şi la cipul care este responsabil cu procesare imaginilor de la cameră. Ceea ce va aduce, şi aici citez, “pozele făcute de cameră la un nivel apropiat de ochiul uman”.

În plus noul procesor de la Huawei ar trebui să îmbunătăţească durata de viaţă a bateriei, folosind un consum redus de energie. Mă bucur să aud asta pentru că foarte multe telefoane nu reuşesc să reziste o zi întreagă fără încărcare la un uz moderat spre ridicat.

În schimb nu s-a anunţat când va fi disponibil acest procesor şi pe ce telefon. Dar probabilitatea este foarte mare să îl vedem instalat pe următorul terminal Huawei Mate 9, care va fi lansat în 3 Noiembrie. Deci nu mai avem mult de aşteptat până la apariţia acestui procesor pe un telefon disponibile pentru publicul larg.

procesor huawei kirin 960

Sursa [cnet]


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.