Iluminează-ţi curtea gratuit cu ajutorul unei lămpi solare


Ilumineaza-ti curtea gratuit cu ajutorul unei lampi solare

M-am mutat de curând la o casă nouă şi trebuie să recunosc că există o problemă cu iluminatul la mine în zonă. Şi când zic o problemă mă refer că nu există absolut deloc iluminat stradal. Iar pe timpul nopţii din parcare până la uşa casei trebuie să mă bazez doar pe al şaselea simţ. Am tot zis că o să trag un cablu cu un bec până acolo, dar din lipsă de timp şi din comoditate ca să fiu sincer nu am apucat să îl montez. Între timp am găsit o soluţie mult mai practică de la lampi-solare.ro.

Este vorba de o lampă solară pentru perete cu senzor de mişcare şi lumina 0,8W. La început eram oarecum sceptic că cei 80 de lumeni vor fi suficienţi să furnizeze lumina de care am nevoie. Dar aparenţele înşeală uneori. Sunt mai mult decât mulţumit de lumină pe care o scoate această lampă solară.

Partea cea mai bună este că energia pe care o consumă panul cu LED-uri este complet gratuită. Şi asta se datorează panului solar de 0.44W şi a bateriei de 2.2Wh. Cele două moduri de operare sunt gândite să optimizeze consumul de energie. După apunerea soarelui când intensitatea luminoasă scade sub 10 lumeni lampă se aprinde în modul standby. Modul standby reda o luminozitate scăzută pentru economisirea bateriei. În momentul în care senzorul de mişcare simte că cineva este în apropiere (la o distanţă de aproximativ 3 metrii), lampa solară va activa modul pornit care va reda toată puterea celor 8 LED-urilor. Aşadar cu o încărcare completă a acumulatorului se poate reda 12h de lumină. După ce senzorul nu mai simte mişcare, lampa solară mai aşteaptă 10 secunde şi va trece în modul standby pentru economisirea bateriei.

diferenta de luminozitate la lampa solara

Deci dacă doreşti lumina gratuită în jurul casei sau în grădină, îţi recomandă achiziţia unor lampi solare. Acestea nu necesită întreţinere, nu au nevoie de cabluri adiţionale şi pot fi montate în cele mai izolate locuri atâta timp cât razele solare cad pe panoul fotovoltaic. Mulţumesc echipei de la lampi-solare.ro pentru furnizarea produsului.

SPECIFICATII TEHNICE:

  • panoul solar: 0,44W, eficiență 17%
  • bateria: 2,22 WH
  • putere led: 0,8W, 6000-6500K, 80 lumeni
  • durata viata leduri: 55.000 ore
  • senzor lumina: <10Lux
  • unghi miscare si distanta miscare: 120 grade si 3m
  • timp functionare: 10s
  • buton: oprit/automat
  • moduri functionare: oprit, pornit, standby
  • dimensiuni: 86,5l x 114,5L x 41,5G
  • certificari: IP64


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.