Imprimanta 3D Tiko


tiko imprimanta 3d

Tehnologia evoluează şi începem să ne despărţim de mediul de vizualizare 2D şi să creăm medii 3D. Metodele de printare 3D încă nu sunt disponibile pentru toată lumea, dar încep să fie. Tiko doreşte să fie un dispozitiv accesibil pentru toată lumea.

Tiko este o imprimantă 3D compactă şi uşor de utilizat, perfectă pentru realizarea proiectelor personale. Imprimantele 3D existente pe piaţa au foarte multe componente în mişcare şi sunt foarte greu de montat şi utilizat. Tiko a fost gândită să fie simplă, totul este încadrat într-o singură carcasa care este efectiv cadrul imprimantei.

Imprimanta 3D Tiko are trei braţe mobile, care se mişca împreună pentru a realiza piesa. Tiko este de asemenea foarte precisă, constructorii afirma că are o precizie de 50 de microni. Printarea se face strat peste strat până la finalizarea lucrării, care poate avea maxim 2266 cm cubi.

Tiko are o bază flexibilă de pe care poţi să dezlipeşti uşor tot ce ai construit. Materia primă pe care o utilizează este uşor de găsit, deoarece foloseşte un filament standard de 1.75mm pe un tambur de 1 kg şi 165mm diametru.

Ca să nu mai conectezi alte cabluri, Tiko îşi crează propria reţea wireless pentru a putea printa direct de pe telefon sau laptop. Producătorii spun că au reuşit să creeze o interfaţă cu utilizatorul extrem de simplă, dar asta rămâne de văzut. Cu o etichetă de 179 de dolari este o imprimantă 3D foarte ieftină, compactă şi uşor de utilizat. Partea proastă este că mai trebuie să aşteptăm până în Noiembrie 2015 pentru începerea producţiei.

Imprimanta 3d tiko

imprimanta 3d tiko


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.