Kaufland investeşte în maşini electrice


kaufland investeste in masini electrice

Se pare că Tesla tot întârzie să îţi lase amprenta pe piaţa din România. Aşadar Kaufland a apărut din senin şi a decis să investească într-o infrastructură corespunzătoare pentru vehiculele electrice. Da, Kaufland dacă îţi vine să crezi a deschis prima staţie de încărcare rapidă pentru vehicule electrice în parcarea magazinului Kaufland Barbu Văcărescu din Bucureşti.

Primul pas a fost făcut, acum rămâne să vedem construcţia celorlalte staţii care va completa ruta Timişoara – Arad – Bucureşti – Constanţa. Staţiile vor fi realizate în parteneriat cu firma Renovaţio, vor funcţiona non-stop şi vor fi gratuite pentru deţinătorii de vehicule electrice pe baza unui cârd primit de la centrul info. Pe acest traseu se vor afla 10 staţii de încărcare rapidă. Primele oraşe care se vor bucura de această tehnologie sunt Arad, Timişoara, Deva, Sebeş, Sibiu, Râmnicul Vâlcea, Piteşti, Bucureşti şi Constanţa. Şi ca să iasă numărătoarea, a zecea staţie va fi amplasată pe autostrada A2.

Standardele de încărcare rapidă pe care le poate atinge aceste staţii sunt (CHAdeMO și CCS) la o putere de 20kWh și încărcare în curent alternativ (type 2) la o putere de 22kWh. Tot pe această nişă a maşinilor electrice Kaufland a achiziţionat 18 maşini electrice din care 3 vor fi donate unor ONG-uri, iar restul vor fi desemnate pentru uzul angajaţilor. Volkswagen e-Golf este modelul ales pentru achiziţii şi are o autonomie de 200 km. Perfect pentru drumuri prin oraş.

Se pare că absenţa unei infrastructuri pentru maşinile electrice nu a trecut neobservată de Kaufland şi doresc să încurajeze un mod ecologic de deplasare. Acesta fiind doar începutul pentru că se doreşte dezvoltarea infrastructurii până la un număr de 50 de staţii în următorii 2 – 3 ani. Apreciez foarte mult iniţiativa pe care o are Kaufland, deoarece aceste staţii nu for fi ieftine. Nu există foarte multe maşini electrice în România, dar numărul acestora începe să crească treptat. Aşadar o infrastructură de acest fel era necesară şi în acest fel Kaufland investeşte în maşini electrice în speranţa unor emisii de CO2 mai mici în viitor. Bravo Kaufland! Cine ştie, poate îmi voi achiziţiona o maşină electrică în viitor şi o voi încărca în parcarea Kaufland în timp ce îmi fac cumpărăturile.

proiect econteaza kaufland investeste in masini electrice

Sursa [Kaufland]


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.