Kodak PixPro SP360


Camerele cu protecţie sau action camera cum li se mai spune, au început să fie din ce în ce mai populare mai ales în rândul tinerilor. Acestea sunt preferate deoarece au un grad ridicat de protecţie împotriva şocurilor, a prafului şi chiar a apei. Pe lângă GoPro, multe alte firme mari au început să intre pe această nişă, cum ar fi Kodak cu camera PixPro SP360.

PixPro SP360 are un senzor optic de 16MP şi poate filma full HD. Pozele pot fi realizate la o rezoluţie de 10MP şi pot fi pozate până la 10 cadre pe secundă cu funcţia de Burst Shooting. Ca şi la majoritatea camerelor de acţiune, obiectivul este ultra wide la 214 grade. Inovaţia cu care vine Kodak PixPro SP360 este posibilitatea de a filma panoramic la 360 de grade. Aşadar poţi cuprinde tot ce se întâmplă în jurul tău pentru a păstra o amintire cât mai amănunţită.

Ca şi construcţie, Kodak PixPro SP360 este rezistentă la şocuri de la 2 metrii. Mai este rezistentă la apă, praf şi poate rezista până la -10C. Dimensiunile sunt foarte reduse 41.1 x 50.0 x 38.0 mm. Conexiunea se face uşor cu ajutorul NFC-ului, iar prin WiFi poţi controla camera de pe orice smartphone cu Android sau iOS.

Ce ziceţi? Îşi merită preţul de 400 de dolari?


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.