Mai puţin şi se lansează oficial HTC One M9


htc one m9

Următorul superstar de la HTC urmează să se lanseze în curând. Cu siguranţă HTC One M9 va fi printre cele mai bune telefoane cu Android din 2015. Competiţia va fi acerbă între HTC şi Samsung în acest an deoarece Samsung a investit într-un design nou şi inedit în special cu S6 Edge, iar HTC vine cu acelaşi design cu care ne-am obişnuit deja.

HTC One M9 vine cu aceeaşi carcasa complet metalică, un ecran full HD de 5 inch şi este puţin mai gros datorită bateriei mărite de 2800 mAh. Că majoritatea produselor de top şi M9 vine în trei culori, argintiu cu marginea aurită, gri închis şi complet auriu.

Camera principală va fi una de 20.7 MP, iar cea din faţă va fi de 4 MP. Procesorul folosit este bineînţeles Snapdragon 810, cel mai puternic procesor lansat de Qualcomm. Din cele 8 nuclee ale procesorului, 4 vor funcţiona la 2.0 GHz pentru a rula procesele cele mai complexe, iar celelalte 4 nuclee funcţionează la 1.5GHz pentru a economisi bateria. M9 primeşte un update şi când vine vorba de memoria RAM. Snapdragon 810 va fi asistat de 3GB de memorie RAM.

Sistemul de operare pentru HTC One M9 este Android 5.0 Lollipop, peste care este adăugată interfaţa HTC Sense 7.0. Memoria internă va fi de 32 Gb, dar sunt zvonuri că va apărea şi o variantă de 64 Gb.

Preţul de lansare în România ar putea ajunge în jurul sumei de 3000 lei. HTC a renunţat la camera duala de pe M8 în favoarea unei camere mai performante. Procesorul, bateria şi memoria RAM au primit şi ele un update. Acum rămâne de văzut reacţia cumpărătorilor.


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.