Memorie USB wireless de la SanDisk


Memoria wireless de la ScanDisk

E uşor să încarci memoria telefonului cu filmele şi pozele pe care le faci zilnic. Nu toate telefoanele oferă posibilitatea de a extinde memoria internă cu un card şi fără să îţi dai seamă ai memoria plină. Avem noroc că SanDisk s-a gândit la această problemă şi a creat o memorie USB wireless de 128 GB.

Aceasta memorie arata exact ca un stick USB obişnuit, dar integrează un modul WiFi 802.11n care poate fi conectat la trei dispozitive simultan. O baterie integrată poate menţine conexiunea WiFi aproximativ 4 ore jumate cu o singură încărcare. Ceea ce nu e rău având în vedere dimensiunile reduse.

Memoria USB wireless de la SanDisk vine în variante diferite, iar capacitatea maximă este de 128 GB. Iar preţul pentru un astfel de dispozitiv este în jur de 100 de dolari. Din păcate la noi nu sunt foarte răspândite, dar am găsit totuşi SanDisk Connect Wireless Flash Drive 32GB la preţul de 275 lei.

În cazul în care preferi o astfel de memorie dar cu o capacitate mult mai generoasă, poţi să încerci WD My Passport Wireless de 1TB. Cu acesta se pot conecta până la 8 dispozitive în acelaşi timp, iar autonomia poate fi de până la 6 ore. Desigur te alegi şi cu nişte dimensiuni mai mari.

Un astfel de dispozitiv poate fi destul de util atunci când ai foarte mult conţinut media de salvat şi totuşi vrei să mai ai câţiva biţi de memorie disponibili şi pe telefon.


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.