Microsoft HoloLens face Super Bowl-ul mai interesant


Microsoft Hololens

Nu sunt fan NFL, dar parcă m-aş uita la câteva meciuri dacă aş avea o pereche de Microsoft HoloLens. Microsoft a făcut o scurtă prezentare din ceea ce ar putea fi HoloLens. Şi cum altfel să atingi un public atât de vast decât în timpul Super Bowl. Inspirată alegere aş putea spune.

Acest video concept arata mai multe moduri în care HoloLens poate îmbunătăţii experienta urmăririi unui meci de fotbal american. Mă gândesc nu este limitat doar la fotbal american, foarte multe sporturi ar putea fi redate în acest mod. Primul mod de urmărire continuă şi măreşte imaginea pe care o poţi vedea dincolo de limitele televizorului. Un fel de ambilight dar mai cu moţ.

Dar partea ce mai interesantă este modul în care crează holograme la scara reală la tine în sufragerie. Imaginează-ţi fotbalişti care alerga prin cameră sau trec prin pereţi. Dacă e prea mult pentru tine poţi să reduci hologramele la dimensiunea măsuţei tale de cafea.

Din păcate va mai dura o perioadă până când tehnologia va putea înregistra şi reda în timp real un astfel de meci. Dar ceea ce poate să facă Microsoft HoloLens ar putea avea beneficii mari în domeniul jocurilor video. Dacă controllerul de la Xbox ar fi înlocuit cu HoloLens, jocurile aşa cum le ştim se vor schimba complet.

Revenind la fotbalul american, pot spune că jucătorii au fost uimiţi de ceea ce se poate realiza cu Microsoft HoloLens. Realitatea augmentată pe care o oferă te va face să te simţi că eşti acolo pe stadion sau mai interesant, să vezi meciul prin ochii jucătorului tău preferat. Toate acestea fiind spuse parcă îmi doresc din ce în ce mai mult să se lanseze mai repede HoloLens pentru a putea vedea cu ochii mei tot ce poate. Până atunci trebuie să ne mulţumim cu videoclipurile pe care ni le oferă Microsoft.

Sursa [techRadar]


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.