Nabi Square HD


Poate deja mulţi sunteţi familiarizaţi cu termenul de “action camera”, aceasta este efectiv o cameră foto care poate rezista în condiţii ceva mai extreme decât o cameră normală. Nabi Square HD este o astfel de cameră extremă cu un preţ ceva mai mic decât camerele deja existente pe piaţă.

Ceea ce deosebeşte acesta camera de celelalte este faptul că nu necesită o carcasă de protecţie. Producătorul garantează că rezistă sub apă până la 10 metrii fără nici o carcasă, evident mai este rezistentă la praf şi şocuri mecanice. Designul este unul minimalist, un cub cu latura de 44 mm. Este o cameră dedicată copiilor, iar unii copii mai au tendinţa de a distruge, de aceea camera este gândită să fie simplă şi rezistenţă.

Ca şi specificaţii tehnice Nabi Square HD poate filma la rezoluţie 4K cu 15fps, la 2.7K cu 30fps, la 1080p cu 60fps şi chiar cu 120fps la rezoluţia de 720p. Camera poate fi conectată cu un smartphone prin intermediul unei aplicaţii disponibile pentru iOS şi Android.

Bineînţeles acesta camera nu poate fi comparată cu performanţele unei camere GoPro spre exemplu, dar este mică, durabilă şi poate filma 4K. Iar la un preţ de 170 de dolari este mult mai ieftină decât o cameră mai performantă.


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.