Neptune Hub este mai mult decât un smartwatch


Neptune Hub

Ceasurile inteligente sunt la modă în acest an, dar Neptune Hub este mai mult decât un simplu smartwatch. Suntem de nedespărţit de terminalele inteligente pe care le purtăm în buzunare zi de zi, dar ce ar fi dacă nu l-ai mai purta în buzunar?

Neptune Hub asta încearcă să facă, să mute telefonul din buzunar pe încheietura pentru un acces cât mai uşor. Dacă totuşi vrei să porţi ceva în buzunar, poţi să porţi ceva care nu este foarte inteligent, seamănă cu un telefon, dar este de fapt un ecran pentru Neptune.

Firma Neptune încearcă să ofere o serie de dispozitive compatibile cu acest smartwatch. Neptune Hub este efectiv singurul dispozitiv inteligent, restul dispozitivelor le poţi folosi în cazul în care ecranul ceasului este prea mic. Ai de ales dintre un ecran de dimensiunea unui telefon sau a unei tablete, căşti wireless, tastatura şi un dispozitiv care poate transforma în ecran orice dispozitiv cu un port HDMI.

Dacă îţi faci griji de conexiunea dintre aceste dispozitive şi posibilele întârzieri de pot apărea între comanda dată şi executarea pe ecran, nu trebuie să te temi. Transferul de date dintre Hub şi restul dispozitivelor se face printr-un protocol nou de wireless numit WiGig, iar producătorii afirma că poate atinge o viteză de transfer de 7Gbps.

Dimensiunile tabletei este de 10 inch şi are integrată o cameră frontală şi o baterie de 7000 mAh. Şi cam astea sunt toate specificaţiile acestui ecran, în schimb se poate transforma într-o tabletă în momentul când ai făcut conexiunea cu Neptune Hub. Dacă vrei poţi include tastatura în sistem şi obţii un dispozitiv Android foarte asemănător cu un laptop.

Tastatura cu ecran

Căştile folosesc de asemenea tehnologia wireless. Şi dacă te plictiseşti de ascultat muzică, poţi purta căştile în loc de colier deoarece acestea se pot prinde în jurul gâtului cu ajutorul unor magneţi. Ultimul dispozitiv oferit în gama Neptune este adaptorul HDMI care poate transforma orice televizor sau monitor într-un ecran pentru Hub.

Partea cea mai utilă din acest sistem este că nu trebuie să schimbi toate dispozitivele dacă doreşti ceva mai puternic. Trebuie să îţi achiziţionezi doar un smartwatch Neptune Hub nou, singurul dispozitiv cu adevărat inteligent din sistem. Dacă vrei să îţi achiziţionezi acest set de dispozitive trebuie să ştii că le poţi pre-comanda acum la un preţ de 599 de dolari. Sau poţi aştepta până la lansarea oficială în februarie 2016 şi îl vei cumpăra cu 899 dolari.

Tastatura Casti adaptor HDMI Incarcare


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.