Nintendo Switch este consola pe care o aşteptam


nintendo switch

Dacă ar fi o consolă pe care o aştept de ceva vreme, aceasta ar fi Nintendo Switch. Cui nu îi place să se mai joace din când în când? Cu toate că jocurile de pe telefon au ajuns la o grafică destul de bună, parcă ecranul smartphone-ului este prea mic pentru anumite jocuri. Da…, pentru asta există consola mare, dar trebuie să cari cu tine ditamai hardughia cu tine cu manete, cabluri şi toate cele dacă vrei să te joci cu un prieten la el acasă. Sau poate vrei să îţi continui jocul în timp ce te deplasezi cu mijloacele de transport în comun, cu trenul sau cu avionul. Şi chiar când te deplasezi cu maşina, bineînţeles pe bancheta din spate! În toate aceste scenarii ar fi foarte practică o consolă portabilă, dar care să poată fi conectată şi la televizor. Şi voila a apărut Nintendo Switch.

Până acum s-au speculat foarte multe informaţii despre specificaţiile acestei console. Ce se ştie sigur este că are un ecran de 6.2-inch cu rezoluţia de 854×480, ceea ce nu este prea grozavă. Ar fi frumos să fie capabilă măcar de un HD, dacă full HD nu se poate. Probabil Nintendo a încercat să reducă costurile cât mai mult posibil, dar asta vom vedea când se va anunţa preţul consolei. Videoclipul de prezentare ne arată ca tranziţia dintre TV şi portabil se face foarte simplu prin aşezarea şi detaşarea din staţia de andocare. De asemena îţi permite foarte uşor să continui jocul din modul TV în modul portabil.

În plus Nintendo a afirmat că nu există alt procesor grafic în staţia de andocare, deci procesorul din interiorul consolei este singurul care ar trebui să ducă toată grafica jocurilor. Asta înseamnă că vei avea o grafică ceva mai slabă decât pe un PS4, dar mai puternică decât pe un PS3. Controlerul se împarte în două, jumate pe partea stângă şi jumate pe partea dreaptă a ecranului. În aceleaşi timp cele două părţi sunt detaşabile. Ceea ce îţi permite ţie şi unui prieten să vă jucaţi pe aceeaşi consolă portabilă. Din videoclipul de prezentare Nintendo ne dă de înţeles că se mai poate folosi şi un controler normal, atât în varianta TV cât şi în varianta portabilă.

În concluzie Nintendo Switch este acea consolă portabilă pe care o poţi folosi şi acasă pe TV. Aceasta versatilitate a atras şi foarte mulţi parteneri de partea Nintendo. Mai sunt foarte mulţi parametrii necunoscuţi pe care Nintendo nu a vrut să îi dezvăluie încă. Spre exemplu durata de viaţă a bateriei va avea un accent pronunţat asupra portabilităţii. Dar toate acestea le vom afla anul viitor în Martie când Nintendo Switch va fi lansată pentru consumatori.

Parteneri Nintendo Switch:

parteneri nintendo switch

Sursa [Nintendo]


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.