Noul smartwatch Casio WSD-F10 este perfect pentru drumeţii


smartwatch casio

Piaţa smartwatch-urilor este una destul de recentă, dar deja există atât de multe încât nu ai cum să nu găseşti ceva pe gustul tău. Iar acum pe această nişă a intrat şi Casio cu un nou smartwatch extrem de rezistent şi rigid. Şi cum ziceam noul smartwatch Casio WSD-F10 este perfect pentru drumeţii, dar şi alte sporturi.

Primul lucru care m-a entuziasmat a fost ca în final Casio a scos un smartwatch. Îl aşteptam de ceva vreme. Am două ceasuri sport de la Casio şi cred că sunt indestructibile. Şi mi se pare că acest smartwatch Casio este la fel de bine clădit ca şi cele cu care sunt obişnuit deja. Al doilea aspect care îmi place este că vine cu Android Wear, ceea ce înseamnă că va fi compatibil cu destul de multe telefoane şi aplicaţii.

Sub ecranul tactil de 1.32-inch cu rezoluţia de 320 x 3o0 Casio WSD-F10 ascunde un senzor de presiune, un senzor pentru altitudine, o busolă magnetică, un accelerometru, un giroscop şi nu în ultimul rând magnetometru. Destul de mulţi senzori ataşaţi de încheietura ta. Şi la ce te ajută toţi aceşti senzori? În primul rând deja ai pre-instalate aplicaţii care te vor ajuta la trekking, cycling şi la pescuit dacă îţi vine să crezi. La apăsarea unui buton vei fi informat despre drumul pe care îl parcurgi, vei ştii la ce oră este apusul şi răsăritul, vei avea informaţii despre maree şi bineînţeles vei ştii la ce altitudine eşti.

Casio s-a gândit şi la metode pentru conservarea bateriei pentru că integrează un al doilea ecran monocrom. Iar dacă îl şi foloseşti vei putea extinde durata de viaţă a bateriei până la o lună. În schimb ecranul color îţi va descărca smartwatch-ul într-o zi. Dezavantajul la ecranul monocrom este că îţi dezactivează şi toţi senzorii din interior de aceea şi durata extinsă a bateriei. Până la urma depinde de tine cum alegi să îl foloseşti. Dar după părerea mea dacă tot ai acei senzori ar fi şi păcat să nu îi foloseşti.

Acum vine şi parte negativă, din păcate nu are şi un GPS în interior. Şi asta cred că vine ca şi o dezamăgire pentru persoanele care fac trekking sau cycling deoarece un GPS ar fi ajutat mult. Bănuiesc că totuşi îşi poate obţine informaţiile GPS prin intermediul telefonului.

Partea bună în schimb este că este testat conform cu standardul MIL-STD0810 şi crede-mă că asta e un lucru bun. Standardele militare sunt printre cele mai dure, iar asta îi oferă o rezistenţă sporită la şocuri, praf şi o imersie sub apă de până la 50m. Acestea fiind spuse e clar că te aştepţi la un design la fel de rigid. Tot legat de design, ai opţiunea de a alege una din cele patru culori disponibile (negru, verde portocaliu şi roşu).

Şi în final toate acestea vin cu un preţ. Un preţ destul de ridicat după părerea mea, deoarece va trebui să scoţi din buzunar 500$ pentru acest smartwatch Casio. Iar pentru moment va fi lansat doar în Japonia şi America. Dar dacă totuşi ţi-l doreşti îl poţi comanda de pe Amazon cu livrare în România.

sursa [Casio]


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.