Orice videoclip se poate vedea VR pe Youtube


VR pe YouTube

Cred că Youtube nu mai are nevoie de nici o prezentare. Dar VR acronim de la virtual reality sau mai bine spus în romana realitate virtuală este un concept destul de nou. Astfel simt nevoia de a explica puţin ce este implica realitatea virtuală. Realitatea virtuală te imersează complet şi instant într-o altă lume nouă, fie că este filmată sau realizată digital. Pentru a experimenta realitatea virtuală vei avea nevoie de un dispozitiv special asemănător cu o pereche de ochelari în faţa cărora îţi montezi telefonul. Preţul acestui dispozitiv poate varia foarte mult, de la Google Cardboard până la Samsung Gear VR şi Oculus.

Dar indiferent de ce dispozitiv foloseşti vestea bună este că acum vei putea vizualiza în acest mod catralioane de videoclipuri VR pe Youtube. Poţi vizualiza chiar şi videoclipurile care nu sunt filmate în mod VR sau 360 de grade. Primul pas pe care trebuie să îl faci este să deschizi aplicaţia de Youtube de pe telefon. Îţi pot recomanda un video de la Ştiri Tech. În partea din dreapta de sus vei vedea cele trei puncte care îţi va deschide meniul adiţional din care poţi selecta modul VR.

Pictograma pentru modul VR seamănă cu dispozitivul Google Cardboard. Iar în momentul în care o vei apăsa se va redimensiona videoclipul în două imagini distincte. Ai ancorat telefonul în dispozitivul VR şi este gata de o nouă experienţă virtuală. Toate astea sună foarte interesant, dar trebuie să ai în vedere că videoclipurile filmate la 360 de grade îţi vor oferi o experienţă VR mult mai bună. Avantajul este că sunt deja o groază de videoclipuri pe care le poţi vizualiza în acest mod.

Google Cardboard este o modalitate foarte bună şi ieftină prin care poţi să vizualizezi conţinut VR cu un preţ de până în 20 lei. Dar din păcate are anumite limitări printre care se număra rezistenţa de scurtă durată a cartonului şi faptul că nu poţi regla lentilele. În acest fel Google a realizat că este nevoie de un dispozitiv mai elaborat şi a trecut la treabă în acest sens. Urmând să vedem şi un dispozitiv VR mai complex de la Google pe lângă cele de la Samsung, HTC şi Oculus. Până atunci nu uita că poţi vizualiza orice videoclip în mod VR pe Youtube.


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.