Pebble Time


Pebble a lansat o nouă versiune a ceasului inteligent. Pebble time integrează acelaşi ecran e-paper, dar de această dată este color.

Pebble afirma că acest ecran va asigura o autonomie de 7 zile cu ecranul pornit tot timpul. Touch screen-ul încă nu este implementat pe produsele Pebble, se pare că va trebui să mai aşteptăm puţin pentru asta. În schimb au investit în design. Ecranul este din Gorilla Glass şi are o ramă de oţel, ceea ce va face acest smartwatch să fie rezistent la zgârieturi. Cu o grosime de 9.5 mm şi spatele arcuit se va aşeza mai bine pe orice încheietură .

Până şi cureaua o poţi schimba foarte uşor cu ajutorul telescoapelor de 22 mm. Pebble Time are integrat microfon, giroscop şi cel mai important “smart accessory port”. Portul pentru accesorii inteligente va permite dezvoltatorilor să creeze senzori care pot fi conectaţi direct la dispozitiv. Asta înseamnă că ne putem aştepta să vedem în viitor un senzor de puls sau un GPS ataşat la Pebble.

Pebble Time nu are în plus doar un ecran colorat, deoarece şi interfaţa cu utilizatorul a fost schimbată. Interfaţa are acum o ordine cronologică a activităţilor zilnice, asemănător cu timeline-ul de pe Facebook. Notificările, ştirile, alarmele şi evenimentele vor fi organizate cronologic, până şi aplicaţiile le poţi ataşa la timeline.

Preţul de lansare în magazinele din America va fi de 200 de dolari, rămâne de văzut la ce preţ va ajunge şi pe meleagurile noastre.


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.