Phone Drone zboară cu telefonul tăuphone dronePhone Drone

Nici nu mai ştiu câte drone am văzut că şi-au făcut apariţia în acest an, dar sunt sigur că sunt foarte multe. Fiecare vine cu ceva în plus sau cu ceva deosebit pentru a atrage atenţia potenţialilor cumpărători. Phone Drone nu este o excepţie. Aceasta drona se foloseşte de procesorul şi de senzorii integraţi în telefon pentru a se menţine în aer şi pentru a-şi crea traseele de zbor. În acest fel xCraft (firma producătoare) reuşeşte să menţină costurile destul de scăzute.

Prin intermediul aplicaţiei, utilizatorul poate seta traseul pe care doreşte să îl urmărească drona. De asemenea se poate utiliza un al doilea smartphone pentru a controla drona. Sistemul de oglinzi cu care este dotat Phone Drone îţi permite să filmezi şi să faci poze din trei unghiuri diferite.

Designul este gândit în aşa fel încât să fie cât mai uşor de utilizat şi de transportat, în acest sens xCraft au făcut aceasta dronă ‘impăturibilă’, adică se poate plia pentru a fi cât mai compactă. Pentru a sporii siguranţa telefonului tău preţios au fost integrate câteva măsuri de siguranţă în cazul în care se prăbuşeşte drona. Phone Drone poate funcţiona şi cu un telefon care are o carcasă rezistenta la apă, asta în cazul aterizărilor turbulente în apă.

Phone Drone poate funcţiona atât cu telefoane Android cât şi cu iOS. Ba chiar mai mult, poate fi controlată cu ajutorul unui iWatch. xCraft este dispus să elibereze interfaţa de programare pentru această dronă, ceea ce înseamnă că alţi dezvoltatori pot realiza aplicaţii pentru controlul dronei.

Momentan preţul pentru o comandă anticipată este de 235 de dolari, o sumă decentă pentru o dronă. Dezavantajul este ca o vei primi abia în Septembrie 2016. Cu toate acestea este un produs interesant şi dacă te gândeşti să faci un upgrade la telefon anul viitor, poate transformi telefonul vechi într-o dronă.

Sursa [xCraft]


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.