Polar Loop


 

Pentru că anul acesta este anul în care încep să apară din ce în ce mai multe dispozitive care se pot purta ca şi accesorii am să vă prezint Loop, noul fitness tracker lansat de cei de la Polar. Ce se înţelege prin fitness tracker? Ei bine, este un dispozitiv care monitorizează efortul fizic pe care îl facem zi de zi, dar nu numai. Acestea au început să monitorizeze şi cât dormi, cât mergi, cât stai, câte calorii ai ars, unele chiar măsoară şi pulsul.

Cei de la Polar au venit pe piaţă şi ei cu un astfel de dispozitiv şi anume Loop. Brăţara Loop poate fi confundată cu o brăţară simplă de cauciuc, până la apăsarea unui buton. La apăsarea butonului se aprinde ecranul cu leduri pe care poţi urmări activitatea zilnică, caloriile arse, paşii făcuţi şi ora. Ceea ce eu consider că e un avantaj faţă de alte astfel de dispozitive, este faptul că Loop este rezistentă la apă. Astfel că îţi poţi monitoriza activitatea şi când înoţi.

Toate datele înregistrate de brăţara pot fi descărcate şi pe telefonul mobil, astfel poţi să ai o vedere de ansamblu mai bună ale activităţilor. Sincronizarea datelor se face prin bluetooth. De asemenea aplicaţia îţi poate da sfaturi în vedrea îmbunatăţirii performanţelor şi îndeplinirea scopurilor alese. Datele mai pot fi vizualizate şi de pe un PC prin accesarea contului personal. În cazul în care mai mulţi prieteni pasionaţi de fitness folosesc această brăţară, fiecare poate vedea activitatea celorlalţi, iar lucrurile pot deveni foarte competitive.

La Polar Loop mai poate fi conectat adiţional şi un senzor pentru monitorizarea pulsului. Cele două modele H6 şi H7 sunt compatibile cu brăţara, iar conectarea se face prin bluetooth. Senzorul se montează în jurul pieptului, astfel că oferă o reprezentare mult mai exactă faţă de dispozitivele montate în jurul încheieturii.


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.